divendres, 28 d’octubre del 2011

Sentència ferma TSJIB Conveni urbanístic Colònia 1995


Donam accés directe de d'aquí a la Sentència del passat 7 d'octubre, i enllaçam al comunicat de premsa de l'Ajuntament al respecte. També penjam les notícies publicades avui a Diario de Mallorca, El Mundo i Última Hora. Enllaçam també, per a facilitar una visió més de conjunt, algunes de les notícies publicades el passat 18 de novembre de 2010, al respecte de la 1a. sentència.

Sentència del TSJIB núm. 734, de 7 d'octubre de 2011, sobre recurs de desestimació davant la sentència del Jutjat del Contenciós administratiu núm. 1, de 5 de novembre de 2010.

Comunicat de l'Ajuntament d'Artà: L’Ajuntament d’Artà, en desacord amb la sentència que el condemna a pagar pels terrenys on s’ubica el Poliesportiu de la Colònia de Sant Pere.
Última Hora
Diario de Mallorca

El Mundo - El día de Baleares

Diario de Mallorca
, 18-11-2010: El Consistorio, condenado a pagar dos millones de euros a varios propietarios. La Justicia se basa en la no recalificación de unos terrenos por el convenio del polideportivo.
Diari de Balears, 18-11-2010: L'Ajuntament d'Artà, condemnat a pagar 2 milions d'euros.

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Notícia sobre els terrenys de la illeta del Molí de'n Regalat


Avui El Mundo-El Día de Baleares ha publicat aquesta notícia. Ara resulta que són els mateixos tècnics del Consell, els que consideren que els terrenys s'han de qualificar com a "rústics".
Des d'I.Verds d'Artà i en companyia i amb la col·laboració d'altres entitats (GOB, Associació de Veïnats de MontFerrutx) i altres formacions polítiques (UIA, BLOC, ara PSM-IniciativaVerds-Entesa) fa cosa d'un any que reclamam ja que el Consell de Mallorca resolgui d'una vegada per totes aquest darrer punt en suspens, pel que fa a l'aprovació definitiva de les NNSS d'Artà i la seva adaptació al PTM.
Us posam a continuació una compilació del que al respecte d'aquestes reclamacions hem anat publicant el darrer any:

(30-09-2010)

Ja només lis queda el front polític per defensar la urbanització de la illeta del Molí de'n Regalat

Informen l’interès municipal per defensar la urbanització del Molí de’n Regalat, sense cap document tècnic ni jurídic
PSOE, UM i PP no responen la qüestió formulada pel Consell relativa a la existència o no de drets urbanístics indemnitzables al terrenys de la illeta del Molí de’n Regalat

(25-11-2010)

(Tots?) Volem que es resolgui, d'una vegada per totes, la qüestió de la illeta del Molí de'n Regalat (?)

Sis mesos després de l'aprovació definitiva de les NNSS, la única qüestió que va quedar en suspens i sense aprovar, roman sense que tan sols s'informi tècnicament per part del Consell
Els Verds-Esquerra volen que l'Ajuntament en Ple insti la Comissió Insular d'Ordenació Territorial, d'Urbanisme i de Patrimoni Històric a tancar d'una vegada la qüestió de la qualificació urbanística del sector de la Illeta del Molí de'n Regalat, a la Colònia de Sant Pere
Fins ara, totes les institucions i organismes han fet una tasca diligent i àgil, però fa dos mesos que el Consell manté paralitzada aquesta polèmica qüestió

(29-12-2010)

Exigim una resolució, ja, sobre la illeta del Molí de'n Regalat

El GOB i Els Verds-Esquerra d'Artà critiquen la pràctica dilatòria del Consell en resoldre el tema de Molí de'n Regalat

(24-09-2011)

Grup de consellers del Consell de Mallorca: PSM-IV-ExM exigeix una decisió definitiva sobre el Molí den Regalat

PSM-IV-ExM exigeix una decisió definitiva sobre el Molí den Regalat
La coalició del Consell de Mallorca confia que la Comissió d'Urbanisme, que s'ha de reunir la setmana vinent, declari el solar com a sòl rústic protegit tant pel valor del molí fariner com per la presència del Limonium majoricum, únic al món.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Aturada pedagògica, demà dia 5 (Dia Mundial del docent) i dia 6 Manifestació a la Plaça d'Espanya


TENIR UN TREBALL DIGNE NO ÉS CAP PRIVILEGI!

Dia 5 d'octubre és el dia mundial del docent

CARTA DIRIGIDA ALS CENTRES EDUCATIUS DE LES ILLES, APIMAS, CONSELLS ESCOLARS, UIB i qualsevol associació o entitat social de les Illes


Ja sabem, perquè així ho ha dit el senyor Bauzá en més d'una ocasió, que totes les actuacions d'aquest Govern van dirigides exclusivament a precaritzar, encara més, els nostres serveis públics, i ho fa amb una clara intenció privatitzadora, no només dels serveis, sinó també dels beneficis.

L'ensenyament és també un dels seus objectius i ja hem comprovat com hem iniciat aquest curs amb mancances certes i acusades. I Ara, amb les darreres retallades anunciades sobre el personal i sobre els salaris, ens han provocat una angoixa que és intencionada i que persegueix la nostra desorientació i el nostre immobilisme.

Les conseqüències de l'anunciat a les resolucions del passat dia 27 no son poques:

Quant al retall de personal sabem ja que farà augmentar la ràtio i la càrrega lectiva, i provocarà una disminució de l'atenció a l'alumne i als pares i posarà en el carrer a uns 800 mestres i professors i professores.

Per una altra banda, la pèrdua del nostre poder adquisitiu que a més, està resultant inversament proporcional a l'encariment de la vida (des de la darrera retallada ja hem deixat de percebre uns 1700€ els mestres de primària i uns 2500 els professors de secundària i uns 1800 els professors de FP i similars (mitja calculada a data d’avui amb 2 trienni i un sexenni i persona)... i l’IVA i l’EURIBOR en augment) i que provoca (al marge de les moltes dificultats en allò personal i familiar (hipoteques, factures...-) un alentiment de la recuperació económica.

Aquestes mesures ens afecten a tots, pares, mares, mestres, professors, joves, nins i nines.

Ens ha arribat una proposta del conjunt de professors de l'IES Josep Maria Sureda i Blanes, que volem fer extensiva: El dia 5 d'octubre fer una aturada pedagògica de 10 minuts a les 12'15 del matí i a les 19’00 hores al pati a la que es puguin sumar els alumnes, pares, mares i padrins, llegir el manifest (us enllaçam una proposta conjunta de tots els sindicats: STEI-I, FETE-UGT, ANPE i FECCOO). Podeu també elaborar algun cartell o pancarta que acompanyi el significat d'aquest dia i que us pot servei per la

Manifestació del proper dia 6 d’octubre a les 19h a:


-Mallorca: a la Plaça d’Espanya de Palma

-Eivissa: concentració amb “cassolada” davant del Consell Insular (Avinguda Espanya, 49 d’Eivissa) i posterior manifestació fins al Passeig Vara de Rey.

-Menorca: a les 19.30h - Sortida des de Pl. Esplanada fins a Pl. Miranda a Maó.

On cridarem que “TENIR UN TREBALL DIGNE NO ÉS CAP PRIVILEGI!

* PORTEU TOTES I TOTS una samarreta del mateix color (hem pensat el color blanc ja que és més fàcil que tots tenguem una samarreta d'aquest color) i pintau la frase que volgueu.

Accediu i donau difusió a la Carta unitària Dia del docent 5 d'octubre

En Marxa, ja! Via lliure al Tren de Llevant


A l'Ajuntament de Son Servera LA PLATAFORMA PEL TREN DE LLEVANT i els batles d'Artà, Capdepera, Manacor, Sant Llorenç i Son Servera ens reunirem avui, dimarts dia 4 d'octubre, per tal de consensuar un manifest per tal de reivindicar la reanudació de les obres del tren i el compliment del conveni ferroviari Manacor-Artà-Cala Rajada.
D'aquesta reunió sortirà la convocatòria d'una nova MARXA PEL TREN DE LLEVANT dia 6 de novembre.

Vos convidam a signar el manifest i participar d'aquesta convocatòria que serà a les 18,30 del mateix dimarts.
Documents relacionats:
(1) Proposta de "Manifest pel Tran de Llevant 2011"
https://docs.google.com/leaf?id=1CCnJeyjOut15GQ1ufeh19QOdBysOzwg7al1LGpvyJhEfvlS17lf50PEpA8rB&hl=ca
(2) Conveni de col·laboració entre l'Estat i Illes Balears, en matèria de ferrocarril (B.O.E. núm. 42, de 18-02-2009) http://www.boe.es/boe/dias/2009/02/18/pdfs/BOE-A-2009-2769.pdf