dilluns, 8 de juny del 2009

Adquisició de dos aparells de desfibril·lació semiautomàtica

Els Verds-Esquerra d'Artà expressen la seva satisfacció per l'adquisició de dos aparells de Desfibril·lació Semiautomàtica (DESA) i la seva instal·lació als vehicles de la Policia Local
Aquesta dotació ha estat reclamada insistentment pels ecosocialistes i pot salvar vides

Els Verds-Esquerra expressen la seva satisfacció per la recent adquisició de dos aparells de Desfibril·lació Semiautomàtica (DESA) i per la seva instal·lació en vehicles de la Policia Local.
La proposta de dotació de la Policia Local d'Artà amb aquests equipaments sanitaris d'emergència ha estat exposada pels ecosocialistes artanencs en repetides ocasions, amb l'objectiu d'augmentar els recursos necessaris en casos d'actuacions d'emergència.
La Policia Local és, en multitud d'ocasions, un dels primers serveis en assistir a les persones en casos d'incidència, també en casos d'aturada cardiorespiratòria. Els aparells de Desfibril·lació Semiautomàtica (DESA) permeten en moltes ocasions la desfibril·lació primerenca, que suposa la tercera de les passes que s'han de dur a terme segons l'estratègia per a respondre davant d'una aturada cardíaca: (1) alerta immediata, (2) inici precoç de la ressuscitació bàsica per part dels testimonis, (3) desfibril·lació primerenca i, en darrer lloc, (4) suport vital avançat en escassos minuts.
Segons la coalició, la despesa que ha suposat aquesta adquisició (4.000 euros) està més que justificada quan amb aquests aparells es poden salvar vides, i es congratulen a més perquè s'hagi produït abans de l'arribada del màxim augment de població amb ocasió de l'arribada de l'estiu. Feliciten així mateix el regidor d'Interior (B. Gili) per aquesta actuació i per haver sabut prioritzar l'interès general per damunt dels interessos partidistes.

Nota relacionada. Comunicat de Els Verds-Esquerra d'Artà (28-01-2009): Els Verds - Esquerra d'Artà denuncien el desinterès de l'equip de govern (UM-PSOE) en la millora dels equipament d'emergència i primers auxilis