dimecres, 23 de desembre del 2009

Hi haurà bus nocturn les properes nits de Nadal i Cap d'Any

Avui de matí, diferents coloniers i colonieres ens han fet saber que l'Ajuntament havia comunicat que enguany no es donaria el ja tradicional servei de bus nocturn entre la Colònia i el nucli urbà d'Artà. Oficialment, la raó exposada per l'Ajuntament era que no s'hi havia preinscrit prou gent dins del termini (s'havia establert un mínim de quinze persones preinscrites).
A rel d'aquestes queixes, hem dirigit una instància avui mateix a l'Ajuntament en què exposàvem que, en el nostre parer, aquest servei no es podia eliminar per estalviar-se uns euros, atès que aquestes nits són de les més perilloses de l'any pel que fa a la circulació per carretera, que alguns coloniers no s'havien assabentat de la necessitat d'inscriurer-s'hi (per exemple, els que estudien fora poble), i que d'altres no hi havien pensat.
S'ha de dir que, poca estona després d'haver entrat en el registre aquesta Instància, la regidora de festes, Paula Ginard (PSOE) s'ha posat en contacte amb el regidor de Els Verds-Esquerra d'Artà, G. Caldentey, per comunicar-li les raons per les quals s'havia decidit suprimir aquest servei que a nosaltres ens pareix òptim i gairebé essencial. La raó argüida per la regidora Ginard ha estat que hi havia un termini d'inscripcions i que dins aquest termini només hi havien mostrat interès dues o tres persones; que de vegades el bus nocturn havia fet el viatge de buit, i que per això més valia curar-se en salut.
El regidor Caldentey li ha comunicat que el parer de Els Verds-Esquerra era que aquest servei no s'havia de condicionar a un quòrum mínim de persones preinscrites (molta gent no programa la seva "gatera", ni com anirà la nit; i alguns potencials usuaris són menors d'edat i no tenen carnet de conduir), i que cuidar-se en salut significava per a l'agrupació ecosocialista justament continuar donant un servei essencial, coadjuvant a millorar la seguretat en les carreteres, posant les mesures possibles dins el marge d'actuació de l'Ajuntament (com aquesta, o els controls voluntaris d'alcoholèmia) per mirar d'evitar que la gent circuli beguda.
La regidora ha fet les gestiones necessàries per a que es pugui gaudir d'aquest important servei, que podria ser que evitàs alguna desgràcia.
Esperem que així sigui, i que les nits d'aquestes festes de Nadal es desenvolupin amb festa i alegria, i amb seguretat a les nostres carreteres!!!

3 comentaris:

L.F. ha dit...

EL espirit nadalenc ha guanyat. Visca Papa Noël.

Guillem Caldentey Crego ha dit...

Sí L.F.!!!!
Visca no sé qui (no conec gaires esperits, ni el P.N.), però visca en tot cas! Jo per qui he d'expressar agraïment és per na Paula Ginard, regidora de Festes de l'Ajuntament, que, no obstant les crítiques que li he fet a la postura governamental de suprimir el servei de bus nocturn si no hi havia un mínim de preinscrits, les ha acceptades i ha entès que aquesta (el bus nocturn aquestes nits) és una mesura més que adequada i oportuna, i que les despeses paguen la pena si és per evitar en el possible algun accident a les carreteres.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.