dijous, 30 de juny del 2011

Ple extraordinari de dia 30-06-2011. Espectacle conjunt PP-CxI-PSOE




Ple extraordinari de dia 30-06-2011. Espectacle conjunt PP-CxI-PSOE. Ple "extraordinari", en el doble sentit de la paraula.
Un PSOE que sempre des de dia 22 de maig a la nit ha estat convidat a formar un govern d'esquerres, fa part d'una proposta de govern "de concentració municipal" de la mà de CxI i el PP.... Es veu que CxI i PSOE no han assumit que ja no poden governar plegats, però tampoc no lis resulta possible la que seria lògica moció de censura.
Per acabar d'arrodonir l'espectacle, aquests tres partits actualment a l'oposició han votat en contra de totes les propostes d'Organització de la Corporació de l'equip de govern (UIA-I.Verds), per exemple, la periodicitat dels plens que passava de bimensual a mensual, el sou del batle i la dedicació parcial del 1er. tinent de batle, la composició de les Comissions Informatives, i la representació de l'Ajuntament en Consorcis i organismes participats, sense formular cap alternativa.
Enlloc d'intentar integrar-se en l'equip de govern per a garantir la governabilitat, es fa una proposta de "concentració municipal" que duria a una governança impossible. Mentres tant, com s'ha dit, es mira de fer naufragar el vaixell de l'Ajuntament. Molt coherent, per part del PSOE, clar que sí.

Les passades eleccions, per molt ajustats que hagin estat els resultats (3-3-3-1 en nombre de regidors), de 3.316 electors, 1816 vots varen anar destinats a UIA, PSOE i I.Verds. El gairebé 60% dels vots ha de poder tenir una representació de govern estable i natural. Si no, s'ha de presentar una moció de censura per part de PSOE-PP-CxI.


Guillem Caldentey
regidor d'I.Verds d'Artà



Aquí teniu la proposta PP-CxI-PSOE, de "governabilitat municipal", en un sol document (pdf)

15 comentaris:

Julen ha dit...

Ja ho explicaran ... si poden.
No s'ha de cedir. Si volen el govern, que presentin una moció de censura. Si volen bloquetjar l'Ajuntament, que ho facin i que ho expliquin a la gent; encara que és una mica difícil d'explicar que han rebutjat unes propostes d'organtzació que precissament donen a l'oposició totes kes possibilitats de control del govern...

El que no es pot fer és cedir a les pressions de les dretes, (i definitivament el PSOE ha triat esser part de les dretes). Cal aguantari fer el que es pugui en minoria i traslladar la responsabilitat del què no es pot fer pel bloqueig a l'oposició.

Anònim ha dit...

Guillem, ja està bé de donar la culpa al PSOE de tot el que passa. Et recordo que la teva formació per dues vegades va dir NO a formar part d'un pacte amb majoria que donàs estabilitat al poble d'Artà. Una amb PSOE, CxI i IV i l'altre a UIA, PSOE i IV.

Manolo Galán

Unknown ha dit...

Manolo,
Ja està bé d'embullar amb desconfiances cap als UIA, ja està de bé no entendre que CxI-PSOE no varen guanyar les eleccions. Ja està bé de jugar a les negociacions amb el PP, com heu fet fa quinze o vint dies, com tu mateix em digueres ("em sap greu, Guillem, que hagis de quedar a l'oposició, duim endavant negociacions serioses amb el PP") i feis ara. Ja està bé de presentar propostes marcianes "de governabilitat" com aquesta d'ahir, i a la vegada impedir la operativitat mínima de l'Ajuntament.
Ja està bé d'embullar. Nosaltres no diguérem que no al pacte UIA-PSOE-IV: foreu vosaltres el que us despenjareu a la fi a negociar, fora de termini, quan ja no hi havia temps per convocar les assemblees, etc., un dia abans de la constitució del Consistori. Sou vosaltres, els que us heu tirat quinze dies sense fer cap aproximació, només lamentant-vos que no us enrefiau dels UIA, i de lo dolents que som amb vosaltres angelets.
Em sap molt de greu Manolo tot això que està passant. Cada dia que passa, la sortida a aquest embull es fa més difícil de trobar. Haurem de fer nous esforços.

Anònim ha dit...

galaaaannnn se vos veu es plumeroooo ,cadires i doblers...ay ay ay aquesta dreta punyatera

joan s ha dit...

aquets socios listos!!!!!

jorge santos ha dit...

hola guillem necesitamos una copia de esta propuesta para mandarla a psoe de palma a ver que cara pone la anita. que verguenza el papelito que hacen los del psoe en artà

m.c.v ha dit...

de galán?...molt poc ni tu ni els teus

Biel Frontera ha dit...

Uf! Molt encertat això de descriure com a marciana aquesta proposta de pacte! Què impresentable!

M'ha cridat l'atenció això del mínim de 9 regidors/es per poder dur endavant una proposta. És a dir, que el vot d'IniciativaVerds no tendria cap tipus de valor, ja que seria sempre necessari i suficient l'acord de qualssevol tres partits entre UIA, PP, CxI o PSOE.

Ànims, seguiu amb el vostre projecte de feina fins que vos deixin! (i a veure si el PSOE s'ho pensa millor)

Anònim ha dit...

Ja n'hi ha prou... No és normal que passant lo que està passant arreu del país, us seguiu prenent això com una batalla personal. El que succeeix és que sa "governera" vos passa davant a tots i, tanmateix, els polítics o aquells que us feu passar per polítics, ja fa estona que heu perdut sa poca credibilitat que us caracteritza. Deixau de marejar es personal i, ja que heu assumit la responsabilitat de representar el vostre poble, limitau-vos a fer-ho lo millor possible (sempre tenint en compte les vostres evidents limitacions) i deixau de fer papers, que ja està bé de prendre el pèl a sa gent.

Unknown ha dit...

Jorge Santos, la còpia de la proposta crec que l'has de poder treure per a imprimir d'aquest mateix escrit ("post") nostre al blog, l'hem posada en format d'imatge i en pdf, esper que funcion -jo crec que al psoe de palma el que pots fer és senzillament reenviar-li l'escrit sencer.

Biel Frontera: gràcies també pel recolzament. La nostra postura continua sent la de dia 22 de maig al vespre, que el Psoe d'una vegada per totes faci un plantejament seriós d'adhesió al pacte d'esquerres ara per ara conformat per UIA-I.Verds.
Tot indica que les posicions són idèntiques a les d'aquell dia -en què el pacte UM-PSOE perdé les eleccions-, i que el Psoe encara no ha assimilat aquest fet. Tot igual, exceptuant que el psoe ja ha tudat dos períodes bons per a la negociació.
El primer període, fou el que acabà dia 10 de juny, el dia d'abans de la constitució del Ple i elecció de Batle, quan a la fi i després de la nostra exposició pública de conclusions de negociacions, el psoe va dirigir-se a UIA (i només a UIA), per voler negociar una integració el pacte amb dos anys de batlia. El Pacte ja havia estat refrendat per les assemblees respectives d'UIA i I.Verds, i no havia temps material per a negociar la seva incorporació, motiu pel qual UIA refusà la proposta.
El segon període, ha estat aquestes dues setmanes, d'inici de les feines de mandat de l'Ajuntament per part del pacte UIA-I.Verds. No s'ha donat cap indici ni un per part del psoe, d'intenció de voler negociar l'entrada en l'equip de govern, ans al contrari, tots els gests inclòs el discurs de la portaveu psocialista M. F. Servera, inclogué l'advertència que el seu grup romandria en l'oposició els propers quatre anys. Cap explicació política respecte de la impossibilitat d'entrar en negociacions serioses amb UIA-I.Verds.
I ahir, la proposta marciana, i el vot coordinat amb tota la dreta municipal, en contra de la més mínima operativitat en la direcció política de l'Ajuntament (han rebutjat. fins i tot, la periodicitat mensual de les sessions plenàries (!!)), per exemple, que per primera vegada des de principis dels '90, el batle d'Artà no disposi de dedicació exclussiva.
Tot igual, com et deia, però prou més emput**.
Amb raó: per dues vegades en 20 dies, hem vist com el psoe s'estima més emprar el PP al seu servei, que abandonar els arguments infantils i propis de pati d'escola, que valorar honestament i constructivament l'entrada en un pacte de govern d'esquerres estable i coherent amb els resultats electorals de dia 22.
La política de terra cremada que està exercint el psoe de la mà d'UM (ara, CxI) i aprofitant-se de l'erràtic pp artanenc, ens posa molt difícil el mínim de confiança en la viabilitat de les negociacions amb aquell grup, que pens que tammateix s'hauran de produir un dia o un altre una vegada més.
Salut Biel i gràcies,

G. Caldentey

Anònim ha dit...

Record q els verds NO han volgut pactar amb psoe, aixi que verds no vos queixeu tant de que es psoe fa una cosa o fa s altre si vareu ser VOLTROS que no vReu vole pactar amb ells al igual que UIA!! Tot aixo no pasaria si tant uia com verds hagesiu volgut pactar amb psoe!

Anònim ha dit...

tot plegat, és una vergonya!!! els ciutadans de carrer, ens quedam amb la boca badada. Si volen governar, tenen la mocio de censurar,o no els ho deixen fer de per amunt????

Anònim ha dit...

tot ho han de fer per darrera....

Unknown ha dit...

Sense voler, he elminat aquest altre comentari anònim. El torn a penjar, i el respondré una mica ara i, qui sap, per ventura una mica més tard. Si algú vol continuar la feina, benvingut, jo és que em fa molta de mandra. G. Caldentey

Guillem unes preguntes:

Que faries si UIA pactes amb el PP? com ja ha fet altres vegades.

Com es que fa 6 anys el primer regidor dels verds no va voler votar el candidat del Psoe (jose silva)?

Es normal que amb els bots que vares tenir ja vulguis cobrar una paga?

Tu mateix dius que el psoe fa una proposta de "concentració municipal" que duria a una governança impossible, hi ara es possible governar una institució amb minoria?

I com a darrera pregunta, tu com a únic representat dels verds esteries disposat a votar la candidata dels psoe d'aquí dos anys com a futura batlesa? si el fes un pacte UIA-PSOE-VERDS , i el Psoe renuncies a nels dos primers anys.

aiiii verdets les vos sabeu totes...

Unknown ha dit...

Nosaltres "nos les sabem totes", bé si tu ho dius, gràcies!...
El que està clar és que o no tens ni pu** idea de res, o que ets curt, o que el teu missatge és un farol.
Bé, et dedicaré dos minuts, però t'ho hauràs de currar un poc, eh, que no tinc temps per bestieses ni ensenyar (fer de mestre, que no ho vull ser) res a ningú.

A la pregunta 1):
A diferència dels psoes, UIA ha dit i repetit des de dia 22 a la nit, que descartava pactar amb el PP.

A la pregunta 2):
Com que l'Assemblea d'EU-EV ja va dir la seva i per escrit el seu moment, mira, t'ho enllaç aqueí, espero que facis un esforç i t'ho miris, tingues en compte que no faré gaires més esforços, com t'he dit abans i tinc altres feines: http://www.arta-web.com/eu-ev/docs/comunicats/novembre_05/relaci_motiuseuev_negarinvestidurapepsilva171105.pdf

A la pregunta 3): "Cree el ladrón que todos son de su condición". No sé de quina escola política véns, si és que has passat per alguna. Aquí no cercam ingressos (mal negoci, rai! si fos això...), el que es cerca és poder retallar hores de la meva dedicació professional fora de l'Ajuntament, que és el que em dóna de menjar, per a poder-m'hi dedicar mínimament a tirar ensdavant les meves àrees.

...

Aquí ho deix, va que continui algú altre que no tinc mçés temps. Salut!

G. Caldentey