divendres, 9 de març de 2012

Comunicat de resposta a l'Assemblea UIA

En resposta al nou i més recent comunicat publicat per l'Assemblea de la Unió d'Independents d'Artà.

És curiós que quan el batle i els regidors d'UIA s'han quedat tot sols a l'equip de Govern, els UIA i el batle focalitzin en IniciativaVerds la responsabilitat i s'oblidin de l'altre soci que tampoc no els ha fet costat.

Al marge que el relat dels fets ja està contat en diferents versions i que els lectors intel·ligents sabran confrontar els fets i la veracitat o falsetat dels narradors, el que el sr. batle i els UIA no neguen és que van fer un comunicat en nom de tots els partits de l'equip de govern, quan tenien la negativa expressa i per escrit de CxI i d'Iniciativaverds a l'esmentat comunicat, o sigui que es van negar a assumir-lo.

Pareix que aquesta no és la millor manera d'enfortir un pacte de govern, ni cap mostra de lleialtat cap els socis de govern.

El batle i els UIA estan en el seu dret de triar aquest tipus de relació o qualsevol altre, però seria convenient que tenguessin en compte que del que sembrin en recolliran, encara que tambè és cert que Iniciativaverds té en aquest respecte uns certs límits. Per exemple mai faríem públic un comunicat com equip de govern sapiguent que els nostres socis ens han comunicat que no el comparteixen.

En qualsevol cas i pel que fa al comunicat UIA d'avui, no sabem què més aportar, que no es formulàs ja al nostre del passat divendres; resumidament:

  • Vàrem ser els darrers en dir res, quan podríem haver tret el tema dijous dia 23 de febrer.

  • No se'ns va respectar pel que fa a un suposat comunicat de "l'equip de govern", la nostra postura legítimament auto-excloent, entre d'altres motius, per atacs gratuïts a la feina d'un periodista de Diario de Mallorca.

  • La presumpció d’innocència de la funcionària, l’hem defensada des d’IniciativaVerds ja que dur-ho a Fiscalia és la única manera de que investiguin el que ha passat realment i no que aquesta funcionària carregui amb culpes que no són seves. IniciativaVerds té clar que una auxiliar administrativa no pot ser mai la única responsable de la manca de doblers.

  • Defensam la llibertat d'expressió i d'informació dels periodistes

  • Si ens hem equivocat en res, si un cas l'errada seria no haver actuat abans