dilluns, 4 de novembre del 2013

Suggeriments per a embellir l'entrada al nucli urbà de la Colònia de Sant Pere

IniciativaVerds d'Artà sol·licitam algunes actuacions senzilles i econòmiques dirigides a millorar la imatge que presenta l'entrada a la Colònia

Imatge 1: Aspecte de l'entrada dia 06-11-2006

Amb ocasió de la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament d'Artà, el passat dia 29 d'octubre, el regidor d'IV d'Artà va sol·licitar a l'equip de govern, en forma de prec, algunes actuacions que podrien representar una millora de l'aspecte descuidat que presenta, encara avui, l'entrada a la Colònia de Sant Pere, particularment a la cantonada entre el C/ Major i la carretera de Betlem. Les actuacions suggerides són: la restauració de la creu de terme (feta ja anteriorment l'any 2002; Bé d'Interès Cultural (B.I.C.); inclosa en el Catàleg de protecció del patrimoni històric i cultural d'Artà: veure Tom VI, article 321), tomada fa anys en un acte vandàlic; la retirada d'algunes barres de ferro oxidades que fins fa uns anys feien de suport per a tot un seguit de rètols publicitaris intal·lats de manera il·legal (a dins d'una parcel·la en sòl rústic, els rètols eren d'unes dimensions no permeses per normativa municipal ni insular); i la restitució de les banderes publicitàries dels valors turístics del municipi o, encara millor, la retirada dels màstils (situats en domini de servitud de carreteres) que es varen instal·ar a aquests efectes, si les banderes no s'han de tornar a penjar.

Imatge 2: Aspecte de l'entrada dia 23-11-2008

Fa temps que els ecosocialistes fem propostes en el sentit de millorar l'aspecte d'aquest incret, que al cap i a la fi és el que dóna la benvinguda quan s'arriba a la Colònia. Especialment l'any 2008, pressionàvem fort en el sentit que l'Ajuntament actuàs (per altra banda, era preceptiu, aplicant-hi si hagués estat necessari, la Llei de Disciplina urbanística) per tal que el conjunt de rètols publicitaris ubicats just al darrere de la creu de terme, s'enretirassin. Així mateix, ens vàrem dirigir a l'Agència Balear de l'Aigua, amb èxit, per tal que eliminassin un rètol instal·lat pel mateix organisme que informava d'alguna antiga obra feta (l'any 2006!).
En l'actualitat, la imatge que ofereix aquest espai no es pot dir que hagi millorat gaire; afegir-hi elements (banderes amb alts màstils i monòlit: tots dos elements, de l'Artà Sorprèn) i no tenir-ne cura, al contrari, pot produir l'efecte contrari al desitjat. Consideram que amb una mica de voluntat i no massa despesa econòmica, l'entrada a la Colònia podria veure's més ordenada i armònica.

Imatge 3: Aspecte actual de l'entrada (04-11-2013)

1 comentari:

Unknown ha dit...

La revista "Bellpuig" (número 904) en fa referència, a la secció "De la Colònia". Recorden que no som els únics que reclamam millores en l'aspecte d'aquest racó, i aproten alguna altra idea.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/tFKSceuP_H6wzqq1mFGo8NMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Su68iHCd4ncG3mld0H7_KNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink