divendres, 21 de setembre del 2007

La regiduria d´Educació no sap donar-lis un espai en condicions als infants

L'equip de govern s'estima més tenir els infants dins aules prefabricades

Els Verds - Esquerra d'Artà critiquen la incompetència de la regidora d'Educació, M. Antònia Sureda per no saber donar-lis temporalment un millor espai als infants de 0 a 6 anys, desaprofitant subvencions del Govern.

Artà disposa d'espais prou grossos com per ubicar-hi les aules d'educació infantil, que posteriorment a la construcció de la nova escoleta podrien tenir ús com a centre d'esplai

Els Verds - Esquerra d'Artà critiquen la negativa de l'equip de govern d'Artà (UM-PSOE) i, en particular, la manca d'iniciativa de la regidora d'Educació, M. Antònia Sureda (UM), a la hora de fer el possible per ubicar el servei municipal d'educació infantil a un espai de més qualitat que no els mòduls prefabricats instal·lats darrerament al pati de l'escola de Na Caragol.

Segons Guillem Caldentey, portaveu de la formació ecosocialista artanenca, “la proposta del nostre partit d'ubicar temporalment l'escoleta municipal als baixos d'un dels edificis de l'IBAVI, de manera que, per altra banda, aquestes dependències quedarien definitivament adequades per a altres usos, com ara un centre d'esplai, ha estat rebutjada de bon començament per l'equip de govern per pura desídia i incapacitat per a una bona gestió dels serveis i els recursos municipals. És una solució que vàrem proposar fa dos anys, quan educació era responsabilitat dels Verds, i llavors ja se sabia que l'oferta municipal d'Educació Infantil era del tot insuficient, però llavors PSOE (M. Francisca Servera) i UM (R. Gili) varen bloquejar la proposta ”.

La proposta del ecosocialistes consisteix en adequar el baix de propietat municipal d'un dels esmentats edificis i instal·lar una zona jocs infantils, iniciant la urbanització de la plaça de devora. D'aquesta manera, amb una guarderia provisional d'una línia (un aula de 0 a 1anys, un aula de 1 a 2 anys i una altra aula de 2 a 3 anys, a més dels espais comuns corresponents i una altra aula com a pati cobert), l'Ajuntament podria cobrar per la guarderia d'Artà les subvencions de funcionament de l'escoleta que ara no pot cobrar per no reunir les condicions mínimes de funcionament que la Conselleria d'Educació exigeix, i que en canvi si cobra per l'escoleta de la Colònia (aproximadament 20.000 € anuals per un únic aula de 0-3, mentre a Artà estam parlant d'un mínim de 3 aules) perquè, al manco inicialment complia els paràmetres mínims establerts. A més també es podria accedir a subvencions de construcció/instal·lació per a l'escoleta provisional.

L'objectiu, segons aquesta formació, seria, per una banda, donar una ubicació provisional prou millor a l'escoleta que no els mòduls prefabricats -atès que el nou edifici d'educació infantil no estarà construït abans de tres o quatre anys-, aprofitant unes subvencions de funcionament a les quals ara no es podrà accedir i, per l'altra, acondicionar definitivament els baixos dels edificis de l'IBAVI i part del seu pati interior. Un altre efecte beneficiós vendria donat perquè s'alliberaria una gran aula que l'escoleta ocupa actualment dins l'edifici del CP Na Caragol, centre que també es troba absolutament saturat, i trobaria un petit alè mentre es construeix el nou centre d'Educació Infantil de 0-6 annexe a Na Caragol.

Accediu a la nostra moció del ple de setembre de 2007.