divendres, 14 de novembre del 2008

Una altra bona notícia del Consell de Mallorca: SON BACO I SON REAL SALVATS!

[Comunicat del GOB, de dia 14 de novembre de 2008]

EL GOB FELICITA AL PSOE I BLOC PER IMPULSAR LA PRESERVACIÓ DE SON BACO I SON REAL DAVANT ELS DOS PROJECTES DE CAMP DE GOLF QUE HI ESTAVEN PREVISTS.
LA COMISSIÓ INSULAR D'URBANISME HA APROVAT AVUI PER UNANIMITAT L'ÀMBIT DE DELIMITACIÓ DE LA ZONA ARQUEOLÒGICA PER A LA DECLARACIÓ DE SON REAL (A STA. MARGALIDA) COM A BÉ D'INTERÈS CULTURAL; I AMB ELS VOTS A FAVOR DE PSOE I BLOC, I TOT I ELS VOTS EN CONTRA DE UM I PP, L'INICI D'EXPEDIENT DE CADUCITAT DEL CAMP DE GOLF DE SON BACO A CAMPOS.

El PSOE i el BLOC han complit avui amb un dels seus grans compromisos com a formacions polítiques i com a part del pacte de governabilitat del Consell de Mallorca: no permetre més camps de golf amb oferta complementària.

Avui, a la Comissió Insular d'Urbanisme s'han donat les passes necessàries per evitar els camps de golf prevists a Son Real (Santa Margalida) i Son Baco (Campos). Per una banda, la delimitació de l'àmbit de la zona arqueològica per a l'incoació de la declaració del BIC de Son Real, amb el vots a favor de tots els partits, i per l'altra, l'inici de l'expedient de caducitat de Son Baco, un petició que el GOB havia fet en diverses ocasions al Consell de Mallorca i que finalment avui s'ha sotmès a votació i s'ha aprovat, tot i els vots en contra del PP i de UM i gràcies al vot de qualitat de la Consellera Ma. Lluïsa Dubón. Ara aquest expedient haurà de comptar amb tres mesos de tramitació que esperam que acabin amb l'arxiu d'aquest projecte i per tant amb l'amenaça de la destrucció d'aquest indret a Campos.

SON BACO I SON REAL, DOS PAISATGES ÚNICS QUE CALIA PRESERVAR
La construcció dels camps de golf i de l’oferta complementària que es plantejava en ambdós indrets suposava la seva transformació radical, i la destrucció definitiva d’elements etnològics, arqueològics, agraris i paisatgístics de primer ordre.
Des del GOB celebram les decisions preses avui al Consell de Mallorca i donam l'especial enhorabona al PSOE i al Bloc, tot i haver de lamentar que en el cas de Son BACO, la iniciativa hagi hagut de ser aprovada amb els vots en contra del PP i especialment d'UM. Un partit que també forma part del pacte de govern al Consell de Mallorca i que, tal i com els altres dos partits que el composen, havia assumit el compromís de no aprovar més camps de golf amb oferta complementària.
En aquest cas, UM ha posat de manifest el seu suport total a aquestes infrastructures i a seguir amb un model turístic i econòmic obsolet, que destrueix el territori i que pensa exclusivament en seguir construint més i generar riqueses per a uns pocs, a una Mallorca ja més que malmenada.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una salutació per la gent d'Artà i molts ànims Guillem. Estau fent una bona feina.

salut.

Anònim ha dit...

Enhorabona. Igual que vosaltres voleu BIC nosaltres vole Vies Verdes.
No a la destrucció, si a la conservació!