dijous, 12 de novembre del 2009

Comunicat/Convocatòria del GOB: Fes un "clic" per demanar la retirada de l'actual Pla de Carreteres!



Un tram de la carretera de Conies, per ara...
(la primera imatge mostra com l'estan deixant)


Fes un clic per demanar la retirada de l'actual Pla de Carreteres i exigir un nou planejament pel futur de Mallorca

El Consell de Mallorca té previst aprovar en breu el nou Pla de Carreteres (2009-2024). El GOB i prop d'una trentena més d'entitats i col·lectius han manifestat la seva oposició per considerar-lo un pla continuïsta amb la política de carreteres de les legislatures PP-UM, obsolet i depredador del territori: ampliacions d'autopistes existents, desdoblaments que donen lloc a noves autovies i carreteres de 4 carrils, 2on i 3r cinturó de Palma, rondes i variants que indueixen el creixement urbanístic dels municipis cap a les afores, ampliacions desmesurades de carreteres secundàries...

El Pla de carreteres esdevé transcendental pel futur de Mallorca, tant pel que fa al model de mobilitat (fins ara sotmès a les directrius del cotxe privat), com que fa al model territorial i el futur del paisatge de Mallorca, ja que les carreteres esdevenen els eixos vertebradors del territori i en condicionen el seu futur desenvolupament. També des del punt de vista de la biodiversitat amenaçada pels projectes viaris i la responsabilitat de fer front a la lluita contra el canvi climàtic i a l'arribada no gaire llunyana del final de la època del petroli barat.

No estem en contra de l'eliminació de punts perillosos i fer millores a la xarxa de carreteres actual, però cal plantejar les noves actuacions a través d'una política integral de mobilitat que doni alternatives al cotxe privat i s'adapti a les necessitats reals de transport i mobilitat d'una illa com Mallorca, sense més consum de territori ni més asfalt i responent sempre a l'interès general, des de la transparència en les inversions i coherència amb els compromisos polítics assumits a l'inici de la legislatura.

Per tot això, demanam la teva col·laboració. Cal exigir la retirada d'aquest Pla de Carreteres. i demanar el canvi compromès en relació a les polítiques que afecten el territori. Envia un missatge al President Antich (PSOE), a la Presidenta del Consell de Mallorca (PSOE), al Conseller d'Obres Públiques del Consell de Mallorca (UM) i a la portaveu del grup polític El Bloc al Consell de Mallorca (Bloc per Mallorca). Omple les teves dades personals i fes un clic el boto “enviar”..
Gràcies per la teva col·laboració!

Per a més informació, visita el blog: http://www.nomescarreteres.wordpress.com

Fins aquí, el Comunicat/Convocatòria del GOB.
Els Verds-Esquerra d'Artà som una de les agrupacions polítiques adherides a l'ASSEMBLEA DE COL·LECTIUS CONTRA EL PLA DE CARRETERES*.
Per això, hem presentat, per al seu debat i aprovació en la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament d'Artà d'aquest mes de novembre, aquesta Moció, entrada avui mateix al registre de la Corporació municipal artanenca. El Manifest que s'hi adjunta és aquest.

* ASSEMBLEA DE COL·LECTIUS CONTRA EL PLA DE CARRETERES:
GOB, GADMA, STEI-I, REVOLTA GLOBAL, CGT-BALEARS, GENT ACTIVA, SLOW-FOOD ILLES BALEARS, AMICS DE LA VALL DE COANEGRA, SINEUERS INDEPENDENTS, ATTAC-MALLORCA, AMICS DE LA TERRA, ELS VERDS-EU SANTA MARIA, SEPC, ATENEU GABRIEL BUADES, ESQUERRA-SINEU, MAULETS, CAMINS PÚBLICS I OBERTS, UNIÓ DE PAGESOS, OCB, UNIÓ OBRERA BALEAR, FEDERACIÓ DE VEÏNS DE FELANITX, PLATAFORMA MA-15 D’AFECTATS PER LA CARRETERA DE MANACOR, JUBILATS PER MALLORCA, ASSEMBLEA DE JOVES DEL MOLINAR, LOBBY PER LA INDEPENDÈNCIA, ASSAMBLEA ENDAVANT DE MALLORCA, INQUERS PEL CANVI, ELS VERDS-ESQUERRA SON SERVERA, EU-ELS VERDS DE CAPDEPERA, ELS VERDS-ESQUERRA ARTÀ, ALTERNATIVA PER POLLENÇA…

3 comentaris:

Anònim ha dit...

entre tots quant sou ???

cabeu dins un autocar ! usau el temps amb altres coses molt més positives

Unknown ha dit...

Aháaa!
Molt constructiu, i mooolt positiu, el teu comentari, benvolgut/a anònim/a!
Au va, ja que ets per aquí, i si t'interessa saber el que fem, guaita pel blog. Si tens alguna idea d'acció "més positiva", no deixis de dir-mos-ho!
Salutacions,

G. Caldentey
regidor

Anònim ha dit...

Si, probablement per la qual cosa es