divendres, 8 d’abril del 2011

Iniciativa-Verds d'Artà presentam candidatura les properes eleccions municipals

Iniciativa-Verds d’Artà es presentaran a les properes eleccions municipals, sense haver pogut reeditar la coalició amb ERC
Els ecosocialistes artanencs lamenten la decisió de la nova secció local d’ERC, però deixen oberta, fins al darrer moment, la possibilitat que hi integrin membres a la llista

Iniciativa-Verds d’Artà concorreran les properes eleccions municipals amb una candidatura en solitari, encapçalada novament per Guillem Caldentey, regidor aquests darrers quatre anys per la coalició Els Verds-ERC d’Artà.

No ha estat fins el passat dimecres, dia 6 d’abril (dos dies abans de l’acabament del termini de presentació de coalicions davant la Junta electoral), que ERC anuncià en una reunió amb representants d’I.Verds, la seva voluntat de presentar una llista independent, conformada exclussivament pels membres de la novíssima secció local d’Artà (fou presentada dia 2 d’abril).

Els ecosocialistes artanencs varen poder conèixer, com s’ha dit, per primera vegada fa dos dies per part d’una representació d’Esquerra-Artà i d’Esquerra-Illes, que ERC es vol presentar en solitari al municipi.

Aquest fet ha suposat una desagradable sorpresa pel grup “verd”, pel fet que aquests quatre anys no havien rebut de la direcció d´ERC cap mostra de diferència amb la línia política ni amb la feina del seu representant a l’Ajuntament d’Artà. Més aviat al contrari, era ratificada i difosa pels mitjans electrònics dels dos partits a nivell de Mallorca (accediu als més de 40 comunicats de premsa d’Els Verds-Esquerra dins la web d’Esquerra); alguna moció d’Artà també s’ha dut, al Consell, amb èxit. Aquesta ruptura, a judici d’I.Verds d´Artà, només pot ser explicada per la substitució d’antics militants d’ERC, per gent molt més inexperta i amb un coneixement de la realitat municipal més superficial.

I.Verds s’han trobat, sobtadament com s’ha dit, amb una decisió unilateral i definitiva d’Esquerra, tancada a qualsevol diàleg, intercanvi d’idees o negociació política pel que fa a una reedició de la coalició electoral. Per part d’Esquerra, no es va formular cap discrepància ni diferència polítiques.

I.Verds lamenten profundament aquesta decisió, evidentment legítima però incident en la ja massa disgregada oferta electoral d'esquerres del municipi, considerant-la incomprensible i gens oportuna davant la necessitat i la propera oportunitat electoral d’assegurar un govern municipal més ecologista, més d’esquerres i més transparent.
Per això, resten en tot moment oberts a la incorporació d’Esquerra a la candidatura municipal.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut amic Guillem, te vull felicitar per la feina local feta els darrers quatre anys. No ha estat possible l'acord aquesta vegada com tampoc ha esta possible a nivell regional on Els verds han duit una línea política que malauradament no compartim. També és cert que fa 2 mesos quan parlàrem plegats em digueres que Els Verds no tenieu la intenció de presentar-vos a Artà, nosaltres començarem a treballar per ser-hi i fa només 3 setmanes ens posàrem en contacte per mantenir una reunió amb tu. En aquest darrer període Els Verds han decidit ser-hi i un grup de gent ha decidit que Esquerra Republicana és presenti davant l'electorat del poble d'Artà ja que confien amb la línea política i ideològica que ha mantingut el partit a nivell general. Crec que és ben legítim que un partit es vulgui presentar com a tal davant una contesa electoral. Esper que la col·laboració continui en el futur amb les formules d'acords que siguin possibles.

Cordialment
Joan Lladó

Unknown ha dit...

Hola Joan,
Sabeu perfectament que a Artà no hem compartit la línia política de Els Verds de Mallorca, molt abans de la vostra sortida de les institucions (juliol de 2007, quan Esquerra entrava, com la resta de partits que conformaren el Bloc, en les institucions a governar amb UM).
És cert també que tu i jo ens trobàrem fa tres setmanes, a Ca'n Lliro de Manacor, i que em digueres que el dia anterior havies conegut dos nous joves militants d'Esquerra a Artà.
Com és cert que aquella reunió que tu i jo mantinguèrem, en cap moment no es va considerar altra possibilitat que reeditar la coalició, i avançàrem fins i tot algunes fòrmules a nivell de plantejament, que ens podrien satisfer a totes dues agrupacions.
Com és cert el que deim i repetim en aquest comunicat, que ens hem assabentat pels diaris de la voluntat d'Esquerra Artà, de presentar una llista separada.
Com és certa, per acabar, la nostra crida al seny i a la responsabilitat política, d'evitar dividir encara més l'oferta electoral i el vot de les esquerres al nostre municipi; absolutament honesta i convinçuda, la nostra convidada a integrar, que encara som a temps, Esquerra a la candidatura ecologista i d'esquerres d'Artà.
La dreta té, avui, un motiu de satisfacció.
Cordialment,

G. Caldentey

José Luis ha dit...

Guillem, no perdis el temps en argumentar amb gent que ha fet de la política una professió. No mereixen la teva honestitat i bon feina.

Salut i alegria.

Anònim ha dit...

Me sembla injust Jose Luís que consideris que la gent d'Esquerra ha fet de la política una professió i més encara quan són els únics que deixàren els càrrecs quan es va incomplir el pacte i el codi ètic. Els Verds en general no poden dir el mateix. De fet en Guillem és una "rara avís" davora els verd que s'han menjat segons cinturons, son espases i tot el que ha fet falta per la cadira. Sort a tots amics

Julen Adrián ha dit...

Precisament per lo la "rar avis" que afirmes. és més incomprensible la actuació d´Esquerra.
Amb el seu pa s´ho menjaran.

Julen Adrián ha dit...

Precisament per lo de "rara avis" és més incomprensible la decisió d´Esquerra d´anar en solitari.
Amb el seu pa s´ho menjaran.