dimarts, 25 de març del 2014

Reclamam actuacions fermes contra algunes cicatrius territorials de la darrera bombolla urbanística


La zona de Ca los Camps-Betlem ha estat tradicionalment -especialment si atenem al seu alt valor paisatgístic- una de les més maltractades per part de l'Ajuntament d'Artà.

[Marcada amb color vermell, l'obra inacabada en qüestió; a una distància de 200 metres es pot observar
el càmping de la Colònia (angle superior esquerre)]

Recentment, en relació amb el despropòsit majúscul del Càmping de la Colònia de Sant Pere (on es varen edificar 88 edificacions il·legals i il·legalitzables), vàrem anunciar la nostra personació en l'actual contenciós-administratiu promogut per la propietat contra l'ordre de demolició del Consell, acció la qual constrasta nítidament amb la postura de l'actual batle d'Artà qui va decidir, de manera unilateral, no fer res, en clara mostra de línia de continuïtat i legitimació de la inacció històrica de l'Ajuntament.

 [A la imatge, es pot observar com encara hi ha restes de les terres aportades il·legalment, i que l'Ajuntament a pesar de les nostres denúncies, mai no es va preocupar que s'enretirassin; al contrari, va permetre-hi l'inici de la construcció del xalet]

Hi podem sumar aquest mort, ubicat a la parcel·la 405 del Polígon 3, exemple antològic (com n'hi ha d'altres a la Colònia mateix, i a Artà) dels temps recents d'eufòria especulativa amb el sòl, el paisatge i el totxo, obra inacabada i que ja no es podrà acabar mai (pel major grau de protecció derivat de l'aprovació definitiva i adaptació al PTM de les Normes subsidiàries de 2010), contra la qual vàrem moure mar i cel sense èxit la passada legislatura.
Avui al Ple proposam (Prec núm. 3) que es declarin les caducitats de les llicències d'obra que s'atorgaren, i que s'iniciïn els tràmits necessaris (Expedient de Protecció de la Legalitat Urbanística) per tal que aquesta altra cicatriu en el territori i el paisatge s'esborri per sempre. Apuntar -encara que això no és més que una circumstància anecdòtica-, que actualment això és propietat d'una de les tres entitats bancàries més importants de l'Estat espanyol.


En definitiva, reclamam a l'Ajuntament d'Artà un canvi de postura, una rectificació en l'atonia tradicional i sistemàtica (i prevaricadora) de "laisser fer laisser passer", i que miri de corregir quan és possible, com és el cas, les errades d'un passat ignominiós urbanísticament parlant, i amb conseqüències en els paisatges més valuosos del terme.

1 comentari:

Julen ha dit...

Aquest canvi que demanam els Verds d'Artà no arribarà fins que no intervengui fiscalia (si arriba a intervenir).
Com dius a altra banda (twitter), "És el que hi ha". Els UIA, PSOE, PIlles, PP són així, i està dins llurs naturaleses, dins el seu ADN fer el que fan, així s'han comportat sempre, ningú recorda la incoació de cap expedient de caducitat bde llicències a Artà...
Aquesta llegislatura ha estat la llegislatura del desenmascarament, del posar a cadascú al seu lloc, de llevar les màscares i deixar en evidència les vergonyes d'una sedicent esquerrra o "sentro", o d'uns ecologisme/progresisme/mallorquinisme directament falsos. els ciutadans han de saber el que hi ha i quan arribin les eleccions, facin el que facin, votin el que votin ho hauran de fer sense falses coartades i asumint les responsabilitats que s'en derivin de les seves decisions...