dimecres, 1 d’octubre del 2008

L'educació d'adults d'Artà, subordinada als interessos privats

Després d'anunciar un curs de Pilates els horabaixes, el retiren del Programa d'Educació d'Adults per pressions d'empresaris

EV-Esquerra denuncien la subordinació del Programa d'Educació d'Adults d'Artà a les pressions d'empreses locals

Els ecologistes demanen que la regidora Mª Antònia Sureda rectifiqui i mantengui el curs.

“Es tracta d'una vergonyosa acotada de cap de l'equip de govern UM-PSOE davant les pressions d'empresaris que ofereixen cursos similars però a uns preus notablement superiors i que no estaran a l'abast de moltes de les persones que havien mostrat el seu interès per apuntar-se en aquest curs”, afirma el regidor ecosocialista Guillem Caldentey, que presentarà al plenari de dimarts una bateria de 10 preguntes relatives a l'eliminació del Programa d'Educació de Persones adultes d'enguany del curs que estava ofertat pels capvespres, quan pot anar la gent que fa feina, i que havia tengut una gran acollida. “Fins i tot el treballador municipal que es va veure en la tessitura d'informar als interessats que el curs no es faria no va tenir més remei que adduir raons 'polítiques' per a explicar una decisió injustificable i senyalant que la responsable era la regidora d'educació, M. Antònia Servera (UM)” continua el regidor de Els Verds-Esquerra d'Artà.

La regidora Sureda va justificar la seva decisió davant una de les persones que protestaven per la seva decisió adduint que els empresaris que ofereixen serveis similars “també paguen imposts”, fet que per a Els Verds-Esquerra sembla impresentable per molts motius. En primer lloc, pel que suposa de voluntat de subordinació de l'oferta d'educació d'adults als interessos econòmics; però també perquè la gent perjudicada difícilment anirà a l'oferta privada tant pel seu preu, com pel malestar que ha generat aquesta lletja maniobra. Caldentey sol·licitarà al plenari que es mantengui l'oferta inicial i una rectificació pública de la regidora Sureda, responsable de l'àrea d'educació.


  1. És cert que al Programa d'Educació de Persones adultes d'enguany, distribuït per correu electrònic el 4 de setembre, hi havia una oferta de curs de PILATES en horari de tarda?

(La oferta era la següent:

· PILATES TARDA

Grup I

Lloc: Gimnàs del col·legi Sant Salvador

Hores: 55

Horari: Dimarts i dijous de 18.00 a 19.00 hores

Inici: 04/11/2008 Final: 28/05/2009

Preu: 80 €)

  1. És cert que aquesta oferta va desaparèixer del programa, tal i com consta als correus electrònics que es van remetre als antics i potencials usuaris el passat dia 25 de setembre?

  2. Quantes persones van sol·licitar matricular-se al frustrat curs de Pilates en horari d'horabaixa?

  3. És cert que les persones interessades en aquest curs van rebre la informació de què s'havia suspès per motius ”polítics”?

  4. És cert que la regidora Maria Antònia Sureda va proposar com a “solució” als interessats i interessades que anassin a realitzar-lo a la Colònia?

  5. És cert que la suspensió es deu a “motius polítics”?

  6. En cas afirmatiu quina és la naturalesa dels motius polítics en qüestió?

  7. Quines pressions han rebut l'equip de govern (i quins membres de l'equip de govern les han rebudes) per anular aquest curs?

  8. Val més l'interès de les persones que tenen negocis particulars que l'interès dels usuaris d'un servei públic que s'havia programat i que ja s'havia donat amb anterioritat?

  9. Aquesta és la seva manera de gestionar els serveis públics, fent-los desaparèixer quan així ho vol l'interès privat?