dimecres, 2 de març del 2011

UM "reloaded" o: Realment ens volen vendre aquesta moto????

[Il·lustració de'n J. Kalvellido]

[Fotografia d'A. Sepúlveda/Última Hora, 02-03-2011]

Sobre les declaracions de'n Gili (sènior) publicades a Última Hora d'avui:

«ha sido la decisión correcta para borrar un pasado que nos perjudicaba». Aunque él no vuelve a presentarse, aseguró que el candidato irá con las nuevas siglas.

Si no arriba a ser que el tema és prou seriós (desastrós, des d'un punt de vista simplement democràtic), si ho contes a algú s'ho pot prendre com a un (mal, pèssim) acudit.

Per a fer-se'n una idea, d'aquesta "ruptura amb el passat per presentar un "nou" candidat amb unes "noves" sigles:
- El candidat que anirà amb les noves sigles, el fill gran del batle, va ser "assessor econòmic" del Departament financer de l'IBATUR posat pe'n Buils, i ho va continuar sent amb en Nadal (com el primer, també poliimputat) i en Ferrer, fins al feliç moment que UM fou expulsada de les principals institucions. Actualment, és responsable, com a regidor de Turisme, d'un multimilionari Pla Turístic, farcit de projectes de despesa amb béns immaterials (us sona? A nosaltres, ens recorda l'afer "Voltor", pel que fa als "materials" a través dels quals es té marge per a mangarrufejar, perquè es tracta de materials més difícils de valorar: tota classe d'informes, prodiccions audiovisuals, etc.). Es tracta del regidor d'Interior que en dues ocasions com a mínim ha exposat els arguments de l'equip de govern per votar en contra de la moció de Els Verds-Esquerra per a fomentar la transparència municipal adaptant a la Llei actual (modificada per la psocialista Llei del Sòl, del 2007) les declaracions de béns patrimonials i activitats i causes de possible incompatibilitat dels regidors, i qui també va argumentar en contra de l'adopció del Codi de Bon Govern proposat arreu de l'Estat espanyol per la FEMP. A què es dedica, en Tolo Gili? De quines empreses n'és soci? Què ha de fer pensar als artanencs que, pel fet que sigui sota unes noves sigles, UM d'Artà, ara i en el més pròxim futur, representarà res de diferent respecte al "passat"?

- El fill menor de'n Cirera ha estat D.G. d'Esports amb el recentment imputat Canyelles (ex-Conseller d'Esports i Joventut).

- Una de les assistents a l'esmentat Consell Nacional (cinquena fila, asseguda aferrada al passadís central del públic, de la foto d'aquesta notícia d'avui), actualment parlamentària per UM al Parlament, ha estat fins fa un any gerenta del Consorci d'Aubarca-Es Verger, recentment (i feliçment) dissolt per iniciativa dels actuals responsables de la Conselleria de Medi Ambient.

- Una de les regidores (M. Llull) dimitides aquesta legislatura d'UM fou per uns mesos, gerent de l'empresa pública "Turisme Jove de les Illes Balears" (al poc temps de deixar-ho de ser, per aquella expulsió d'UM de les institucions, de sobte segurament ja no va trobar gaire sentit a això del quefer polític, i ho va deixar fer).

- Un nou regidor d'UM (el quart regidor de Medi Ambient aquesta legislatura (ep!, no és broma, eh!)), va ser ràpidament contractat com a "assessor agrícola-ramader" de l'anteriorment esmentat tinglado (perdó: "Consorci") d'Aubarca-Es Verger, i n'hem hagut de denunciar un possible fet d'incompatibilitat amb el càrrec de regidor.

Això, només amb una agrupació local d'UM, que compta a la Corporació amb 5 regidors.

Un país de "xiste"?
Si no fos perquè s'embruten els més elementals principis democràtics, un ho diria.

Encara un apunt més per acabar.
Ahir el president de tot allò, en J. Melià, lamentava fa dos dies les polítiques clientelars d'algunes agrupacions d'UM (en el passat, per suposat!: feia referència a la de Palma), i denunciava també la "judicialització de la vida política". Quins coll**s! Li recomanaria, per ventura, que pegàs un bot per Artà. Un servidor es troba pendent de meam què diu una jutgessa de Manacor, relatiu a una denúncia interposada per l'Ajuntament d'Artà davant la G. Civil per suposada "revelació de secrets".
Com vos deia, per compixar-se de riure, aquests d'UM, quin xou, quin Xiste! (si no fos pel mal que fan, no ja als administrats, sinó directament als principis bàsics de la democràcia).

Guillem Caldentey Crego
regidor de Els Verds-Esquerra d'Artà

1 comentari:

Julen ha dit...

I et quedes curt, cal afegir la voluntad de quedar-se amb la possibilitat de prevaricar, que és el que van defensar UM i PSOE i qualcú mé al negar-se a cedir les competències de disciplina urbanística en sol rústic al consell per a seguir fent parts i quarts, clientelisme, amb la indisciplina urbanística generalitzada en sol rústic,
la negativa a cobrar les taxes d'ocupació de via pública a certs constructors de la Colònia, la demagògia con Es Molí de'n Regalat, sempre a favors dels promotors, el decret nadal que permet donar llicències en s'Estanyol, Sant pere i Betlem sense acabar de dotar de serveis les urbanitzacions...etc. etc.
podries escriure un llibre i et seguiries quedant curt.