divendres, 1 de juliol del 2011

Ple extraordinari de dia 30-06-2011. Espectacle conjunt PP-CxI-PSOE (II)

Al voltant de la proposta de governabilitat (Govern de concentració, li direm)de l'Ajuntament de PP-CxI-PSOE exposada en la sessió extraordinària d'ahir i en què es rebutjaren totes i cada una de les propostes de l'equip de govern (UIA-I.Verds), i de les seves circumstàncies

Trobam pertinent que es sàpiga que, com es va dir en la sessió d'ahir del Ple, la proposta de PP-CxI-PSOE presentada 45 minuts abans de l'inici de la sessió, difereix del proposat per totes aquelles parts en la reunió de Junta de Portaveus celebrada dos dies abans, el passat dimarts dia 29. En aquesta reunió, els partits que conformam l'equip de govern vàrem exposar la proposta que fèiem d'Organització de la Corporació, i els partit de l'oposició, les seves motivacions sobre desacords i propostes alternatives.

Pel que fa a la periodicitat de les sessions ordinàries dels Plens, en contra de la proposta de sessions mensuals de l'equip de govern, els grups de l'oposició exposarenm que no lis semblava bé, atès que això faria perdre temps al serveis tècnics (Secretaria: s'ha de recordar que, el darrer ple extraordinari de la darrera legislatura, en què els plens es feien bimensual, encara aprovàvem actes de sessions de la tardor del 2010! pensam que el problema no és dels polítics, més aviat és un problema de Secretaria...). Vaig expresar la meva sorpresa, que els grups de l'oposició rebutjassin amb arguments tandèbils una proposta que els beneficia, però que beneficia qualsevol oposició, pel que significa d'augment de les possibilitats de participació, propostes i control de l'acció de l'equip de govern.

Pel que fa a les dedicacions, per part del PP s'expressà una proposta de reducció del 15% de la nòmina del batle, a més de pagar-li només 12 mensualitats, enlloc de les habituals 14; pel que fa a la proposta de dedicació parcial, reducció d'un 15% de la mateixa. Li demanàrem si, atès que la proposta sobre alcaldia ens pareixia impossible d'acceptar (l'actual batle amb la proposta de sou d'exclussiva de l'equip de govern ja guanyaria menys del que guanya com a professor de secundària, amb menys vacances i molta més responsabilitat), no es podria negociar la reducció de la parcial. La resposta va ser que, per coherència, no era negociable una proposta de sou (dedicació exclusiva del batle) sense l'altra (dedicació parcial del 1er. tinent de batle). Val.
CxI i PSOE, al contrari, expressaren el seu desacord respecte de la proposta de dedicacions de l'equip de govern, fonamentant-la en que era massa poc. Que el batle hauria de percebre com a mínim un cèntim més del que percep la més alta funcionària de la Casa, i que la parcial al 50% del que es feia la passada legislatura era massa poc.

Gaires coses més a ressenyar sobre el discutit aquella reunió: sobre les Comissions Informatives, tots tres grups expressaren el seu desacord sobre que no hi assistissin tots els regidors, qüestió més que acceptable per part dels grups de l'equip de govern que havíem plantejat que l'assistència fos de 2-2-2-2-1 enlloc de 3-3-3-3-1.

Es pot entendre, esperam, que la nostra sorpresa en rebre la proposta de governabilitat amb la fòrmula del "govern de concentració" fos ahir 45 minuts abans de l'inici de la sessió del Ple en el pla formal correctament convocada i preparada (amb la preceptiva Junta de portaveus prèvia com s'ha descrit anteriorment), fos majúscula.

Entre d'altres termes, s'hi explicita que les dedicacions polítiques per tal de dur a terme aquesta estranya fórmula de govern, implicaria la despesa de una dedicació exclusiva, i dues grans dedicacions parcial, en termes, conseqüentment, diferents i fins i tot contradictoris amb l'exposat pels mateixos partits autors de la proposta dos dies abans.

Amb M.F. Servera (portaveu del psoe) de portaveu de la proposta conjunta de l'oposició (PP-CxI-PSOE), es va argumentar el rebuig a totes les propostes de l'equip de govern sobre el funcionament de la Corporació, en el fet d'haver formulat aquesta proposta de Govern de concentració o d'Unitat municipal. El sou del batle, o les propostes sobre periodicitats dels plens o la composició de les Comissions Informatives, foren rebutjades, sens cap plantejament de proposta en to constructiu, per tal de facilitar un mínim l'operativitat de la direcció política de l'Ajuntament d'Artà.

Aquests són els fets, juntament amb el desenvolupat en l'escrit ahir en aquest mateix blog, en relació a com les gasten els partits del pacte de govern perdedor de les passades eleccions municipals. Esperem que el nou període de negociacions amb el PSOE (o no serà possible? Dia 11 de juny, afirmaren que es passarien aquests propers quatre anys a l'oposició.....) es doni en termes d'una major lleialtat, coherència, i responsabilitat cap a la governabilitat de l'Ajuntament.

8 comentaris:

Julen ha dit...

Esperes massa.
Aquesta actuació de PSOE-CxI-PP és una mala còpia del què va passar ara fa 8 anys. I dic una mala còpia pels següents motius.
1. ara fa 8 anys els UIA no volien cedir la batlia al PSOE (que no els va votar la innvestidura) i no volien pactar amb nosaltres, els verds, que sí els haiem votat la investidura. Dins de l'equip de govern en minoria hi havia una fractura de fons , com es va veure al passar un any, perquè pel canvi de batlia el PSOE (Silva) necessitava un tercer partit. No és aquesta la situació de l'actual govern en minoria UIA-Iverds, perquè Iverds no reclama la batlia, i per això l'actual govern en minoria no té la feblessa del què es va donar ara fa 8 anys.
2. Ben igual que ara fa 8 anys, els partits de l'oposició no poden presentar una moció de censura perquè al PSOE no els hi ho permeten des de la direcció insular, (a nosaltres, fa 8 anys no feia falta que ningú ens prhibeixi res). Però a diferència del que va passar fa 8 anys, i precissament perquè nosaltres no demanam batlia, no cal esperar que un dels dos partiots del govern en minoria fugi del govern cercant un pacte amb PSOE y CxI que torni a deixar al PP a l'oposició com ara fa 8 anys.
3. Després del fiasco que va suposar la dimisió de Margalida Tous, i els seus càlculs errats de fa 8 anys, sembla que els UIA han aprés qualque cosa (el pacte en minoria amb nosaltres alimenta aquesta hipòtesi) i crec que no tornaran a quivocar-se de la mateixa manera...

De tot ho exposat es dedueix que anam cap a una legislatura de confrontació duríssima, amb una oposició que es presenta com abanderada del retall de serveis, que volen la batlia, pe`ro que no estan disposats a ferse la foto de la moció de censura amb els amics que necessiten per a arribar-hi.
Resultat un ajuntament bloquejat, sense dedicacions ni exclussives ni parcials i amb una gestió molt difícil, segurament amb pressupostos prorrogats, perquè l'oposició no té pinta de voler negociar res..., etc.
I davant d'això què fer?
La meva posició es resumeix en dues vies:
a) Aguantar el govern en minoria. Si l'oposició té valor (cosa que no ho crec), que presenten una moció de censura, i i si no aguantar en condicons duríssimes una gestió que l'oposició bloquetjarà en tort el que pugui.
b) Obrir tot el que es pugui el debat polític i la participació ciutadana. Recolzar-se en la partcipació social i convertir l'oposició a un equip de govern en minoria en oposició a una majoria social activada políticament a través de tots els mecanismes de participació ciutadana que defensam en el nostre programa.
ànim, que la batalla serà dura, però molt interessant.

indignats del llevant ha dit...

els regidors del p$oe d'artà ,son els mes mentiders que he vist mai,i a mes tenen el record de mentides seguides. els no proposaren un pacte,els lo que feren es imposar unes condicions 18 hrs abans del plenari de investidura. mªfranc i m galan son es cervellets d'aquesta banda de delincuents ...força verds i uia, artà esta en voltros

Anònim ha dit...

estic avergonyt de haver votat el psoe d'arta. vaig seguir el mitings i de lo que diven a lo que fan.
hem posare com anonim perque soc prou conegut

Antonio S R ha dit...

para anonimo muy conocido: yo hace mucho que no los voto,solo autonomicas y nacionales, primero el silva y ahora la servera y el galan es deplorable

Anònim ha dit...

a la colonia el psoe ja hainiciat la campanya de mentides per crear mal rollo , pero som pocs i tots sabem qui son els que la moven.
jo no sesi som prou conegut pero hem posare com anonim,anims uia+iv

Anònim ha dit...

hi ha jent socialista que tambe trobem que aquesta gent no ens representa,hem de fer força i els hem de treura fora .en silva les va mostra el cami en galan i na mª francisca son bons alumnes pagues i comisions es el seu lema i lo que hem votat el so pasen per es forro de....

Julen ha dit...

Per al darrer anònim: recorda gràcies a què partit el PSOE es va desempellegar de'n Silva... si fos pel PSOE local encara tendriau Silva per berenar i per sopar... el problema és que els silvitets no són millors que l'oroginsl, són més del mateix...
Això de ser d'esquerres i votar PSOE és per fer-s´ho mirar.

Anònim ha dit...

Ya sabéis quien este libre de culpa que.......... pues yo también me acuerdo perfectamente de la gestión realizada por los ya famosos UIA y de la herencia que nos dejo, que ya veremos si en esta legislatura es capaz de barrer con su propia escoba y no con la del pueblo. les relato un dicho mallorquín, de molí canvieras però de lladre no mudaras. ¿CUANDO LOS POLITICOS DEJARAN DE LADO SUS GUERRAS PERSONALES Y SE LIMITARAN A TRABAJAR PARA LO QUE ESTAN?