dilluns, 24 de setembre del 2007

Wi-fi a les instal·lacions municipals i programari lliure

Es tracta de facilitar progressivament l'accés a Internet als ciutadans d'Artà i als visitants. A altres municipis, com el d'Inca, ja s'han dut a terme iniciatives similars
Els Verds-Esquerra d'Artà proposaran que es pugui accedir a Internet sense fils i de forma gratuïta als edificis municipals.
Critiquen que els cursos municipals d'adults d'ofimàtica es faran sobre programari propietari

Els Verds – Esquerra sol·licitaran a l'equip de govern la instal·lació de punts d'accés wi-fi gratuïts als edificis o instal·lacions municipals, com a mínim els següents: Ajuntament, Teatre, edifici de les escoles velles, policia municipal, Sant Salvador, col·legis públics d'Artà i sa Colònia, camp de futbol de ses Pesqueres i poliesportiu d'Artà i sa Colònia, casal de joves, biblioteques públiques municipals i aularis de la escola municipal de música (Artà i sa Colònia).

L'objectiu, declara Guillem Caldentey, regidor d'aquesta formació, és “començar a impulsar mesures per a facilitar l'accés a Internet sense fils, si no encara a tot el nucli urbà, si al menys a aquelles instal·lacions i entorns on es puguin donar unes més freqüents necessitats d'accés, com són ara centres educatiu i culturals, administratius i d'afluència de visitants”.

Per altra banda, al mateix Ple de dia 25, es demanarà a l'equip de govern quina és la raó per la qual els cursos d'ofimàtica programats pels Serveis Educatius Municipals es donaran sobre la base de programari propietari (Word, Excel, Access...) i no sobre programari lliure d'ofimàtica, molt més pràctic, avançat i universal. S'ha de tenir en compte, per exemple, la diferència econòmica entre el programari de Microsoft i el del paquet OpenOffice, completament gratuït i amb versió disponible en llengua catalana; o el fet que OpenOffice pot obrir i crear documents, per exemple, en format “.doc”, a més dels formats propis del programari lliure, però no a la inversa: el programari d'ofimàtica de Microsoft no pot obrir ni crear documents en formats diferents al propi.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant amb el bloc. Esper que sigui un espai de debat i opinió de tots els artanencs.

Garci. Alternativa Pollença.

Anònim ha dit...

Molt bones Guillem, som un dels membres de les JNA i creiem que és una molt bona idea això del wi-fi!!
Per això tem publicat a la nostra web la noticia...
http://jna.balearweb.net

Salut i FORÇA!!
Per un Artà més Lliure!!

Pepe ha dit...

Em podies passar aquesta proposta Guillem?

Paco ha dit...

bones Guillem,som en Paco (de porto cristo)aquest es el meu correu,Salutacions.txeloterriak@yahoo.es