dilluns, 22 d’octubre del 2007

Què en podem fer, de les instal·lacions militars abandonades?



Torres d'enfilament que cauen, niu d'ametralladora que una piscina li va tapar l'accés, bateries de canons desconegudes...
Paga la pena conservar-les?
No se lis podria donar algun ús civil, tipus itinerari cultural ("Sistemes defensius de les dictadures espanyoles a la costa d'Artà"), escolar, fins i tot turístic, sense gens d'impacte paisatgístic?

Reportatge de'n Carlos Garrido, al Diario de Mallorca de dia 21: Los Cañones de Es Canons, pitjau aquí

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Formen part de l'atractiu de la zona, juntament amb els valors naturals. Una bona restauració permetria donar a coneixer aquests aspecte bastant oblidat de l'historia de la finca i del conjunt de sa coloni.

La recuperació d'aquestes instal·lacions (amés dels valors naturals i paisatgistics) permetria crear un paquet de turisme sostenible que ajudaria al desenvolupament del poble i de retruc a la protecció de l'espai natural atraves d'una bona ordenació dels usos.

Anònim ha dit...

Hola companys. Jo sempre he pensat que millor fer-ho museu explicant que era, perquè servia, perquè ho varen posar allà, qui ho va posar... una manera de dur la cultura a la gent, al carrer, en aquest cas a la costa, és fent museu totes aquestes construccions que després s'han de promocionar turisticament.
Salut!

Julen Adrián ha dit...

Quan el Govern acabi comprant la finca segurament es farà qualque cosa. mentre sigui competència de l'ajuntament d'Artà no es farà res. Aquest equip de govern no té ni sensibilitat ni tan sols visió comercial...
vos imaginau la ruta de la pedra en sec d'Artà a Lluc, amb una posada en valor de les cases de roter, navetiformes, talaiots i dólmens que hi ha a la zona, amb la possessió de Betlem i l'antic quarter convertit en un Youth Hostal, un passeig amb panells informatius del què van ser totes aquestes instal·lacions militars (inclòs el camp de presoners republicans de s'Alqueria vella, el mirador de l'Ermita i les casetes de vigilància...) tot inclòs en un Parc Natural com el de 2001, amb una disciplina urbanística que no permetés fer més barbaritats en La Colònia, ni en rústic ni en urbà...
El resultat final pot ser el següent:
1. L'Ajuntament no farà res
2. El Govern, una vegada que compri les finques, i farà quatre quatre inversions i molta propaganda.
3.L'actuació del Govern actuarà com incentivador per mantenir i augmentar la pressió edificatòria (legal i il·legal) sobre el sòl rústic més proper a les zones protegides.
4. L'Ajuntament no farà res i el Consell tampoc, perquè això de les demolicions i les restriccions urbanístiques fa molta por.