dimarts, 22 de juliol del 2008

Beques per al transport escolar dels joves que fan Batxiller o Mòduls

[Pitjau aquí per accedir a la moció]

Els Verds-Esquerra d'Artà proposen l'establiment de beques per al transport escolar dels alumnes d'ensenyament secundari no obligatori.

Ho consideren una mesura necessària més per lluitar contra l'abandonament escolar

Els Verds-Esquerra han presentat, per a la seva discussió i aprovació la propera sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament d'Artà, la moció Estudi de les necessitats de transport escolar de la població entre 16 i 22 anys per al seu desplaçament als centres educatius d'Artà i els municipis veïnats per a dur a terme els seus estudis d'ensenyament secundari no obligatori (Mòduls i Batxiller), així com instar l'equip de govern a la dotació pressupostària d'un programa de beques per a les despeses de transport necessàries”.

La formació ecosocialista artanenca ja va incloure aquesta proposta el passat Ple ordinari, inclosa a la moció relativa a la seguretat del servei de transport escolar1 per carretera, que va ser aprovada sense incloure la resolució referent a que el Consistori artanenc havia d'assumir les despeses de transport dels menors d'edat que cursen estudis d'ensenyament secundari no obligatori. La exclusió d'aquesta proposta va ser forçada per l'equip de govern municipal (PSOE-UM) sense cap explicació.

Els Verds-Esquerra consideren que, com que la legislació actual no obliga les administracions amb competències educatives a la prestació gratuïta als majors de 16 anys del servei de transport escolar, per a la seva assistència a l'ensenyament secundari no obligatori -Batxiller i mòduls professionals-, l'Ajuntament té la obligació de fer algun esforç dirigit a establir mesures com aquesta, que tenen per objectiu fer més senzilla la continuació dels estudis i de la formació professional dels joves.

La formació artanenca assenyala que l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar destina des de l'any 2007 una partida pressupostària anual de 22.000 euros destinada a sufragar íntegrament les despeses per transport escolar dels joves entre 16 i 22 anys que fan estudis d'ensenyament secundari no obligatori.

Els destinataris d'aquestes beques podrien ser joves residents als nuclis urbans de la Colònia de Sant Pere que s'han de desplaçar a l'IES d'Artà, així com els que assisteixen a determinats mòduls professional d'Artà i de Manacor.

(1) Pitjau aquí per accedir a la moció del mes de maig de Els Verds-Esquerra d'Artà sobre seguretat en el transport escolar.

1 comentari:

Mallorca Llevant ha dit...

El tren també destrueix mallorca