dissabte, 9 d’agost del 2008

Conseqüències de la deficient gestió municipal de la recollida de fems a Sa Canova del mes de juny



Els Verds-Esquerra d'Artà denuncien que el fems recollit fa dos mesos per voluntaris a Sa Canova encara hi resta, s'incrementa i s'escampa amb el vent.
Critiquen la deficient coordinació del batle d'Artà i la regidora de Medi Ambient
Els Verds-Esquerra d'Artà denuncien que les bosses de fems recollides el passat dia 14 de juny per part d'un grup de voluntaris no fossin retirades i encara hi restin abandonades enmig del sistema dunar i al llarg de més d'un kilòmetre. Passats dos mesos d'aquella jornada de recollida, coordinada pel Consell de Mallorca i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Artà1, aquestes bosses comencen a fer-se malbé i el vent dissemina el fems recollit per la platja. A més, alguns banyistes es pensen que les bosses acumulades representen algun tipus de punts de recollida, i hi dipositen les seves pròpies bosses de fems.
Guillem Caldentey, regidor de la formació artanenca, és molt crític amb el paper jugat pel batle d'Artà (Rafel Gili) i la regidora de Medi Ambient (M. Esperança Massanet) (UM) durant aquella jornada de neteja del mes de juny. “Es veu que aquests dos responsables de l'Ajuntament d'Artà només es varen preocupar de pontificar sobre la necessitat que la gent no embruti les platges naturals del municipi, fer-se la foto amb els voluntaris i, posteriorment, anar a a dinar amb ells a un restaurant de la zona”.
En opinió de Els Verds-Esquerra, les bosses s'haurien d'haver retirat durant la mateixa jornada o, en tot cas, haver-les dut vorera la mar per tal que algun vehicle (municipal, del Consell o de Protecció Civil) les pogués recollir sense haver de circular a través de la part més fràgil del sistema dunar, que és justament on les bosses varen quedar abandonades. “De la manera com es varen fer les coses, ara mateix hi ha més fems del que havia abans de la recollida, costarà més enretirar-lo i, si no es fa correctament, encara hauran de fer circular un vehicle per enmig de les dunes, fent-les malbé”.

1 comentari:

Mallorca Llevant ha dit...

El tren també destruirà Artà i Capdepera