divendres, 8 de maig del 2009

Palestina, ONU, Israel, Govern de les Illes, Ple de l'Ajuntament d'artà de gener ...

(Rekonocimiento, imatge extreta del llibre de Juan Kalvellido
Pazlestina, Ediciones de Intervención Cultural/El Viejo Topo,
Barcelona, 2009)

Palestina està novament damunt la taula informativa i política.
El passat dimarts, es coneixia que la ONU ha redactat un Informe que responsabilitza Israel de l'atac indiscriminat a la població civil palestina, de la devastació de tot tipus d'instal·lacions d'ús civil i de la pròpia ONU els passat mesos de desembre i gener, en el desenvolupament de l'operació anomenada Plom fos.
La Conselleria d'Afers Socials del Govern de les Illes ha editat un còmic (Passafronteres en l'Orient Mitjà) a més d'altre material didàctic que ha aixecat les crítiques de determinats mitjans de comunicació conservadors a més d'alguns congressistes usamericans i els diplomàtics d'Israel a l'Estat espanyol.
Els Psocialistes artanencs varen dur la passada sessió ordinària del Ple del mes de gener una moció de Declaració de condemna dels fets de començaments d'any: "Aturem la massacre del poble palestí". Pròximament penjarem l'acta d'aquella sessió, que encara no està publicada a la web municipal. Nosaltres vàrem ser els únics en abstenir-nos, atès que no es varen acceptar les nostres esmenes en el sentit que el redactat expressàs que és la ciutadania artanenca la que condemna la massacre, i en el sentit que l'Ajuntament podria publicar un llistat de productes comercials israelians per a que la ciutadania els pogués boikotejar com a mesura de pressió internacional (aquest tipus de pressió va tenir efectes molt positius contra l'estat rassista de sudàfrica). També vàrem criticar que els psocialistes presentassin aquestes mocions quan el govern de l'Estat espanyol exporta armes a Israel i quan el propi Zapatero la nit anterior a aquella sessió del Ple havia mentit descaradament sobre la quantitat d'armes exportades l'any 2008 a Israel.
Aquí us tornam a presentar el llistat que publicàrem de productes a boikotejar.