dijous, 20 d’agost del 2009

La doble vara de medir de "El País"


Jo, personalment, no estic d'acord amb la possibilitat de reelecció indefinida en els càrrecs públics -possibilitat en vigor a l'Estat espanyol, per altra banda. (Ai, què em dic! Però si per aquí ja ens va fer la feina, i per sempre, el dictador Franco, Cap ilegítim de l'Estat, en designar el seu successor i els que el succeiran, per qualitats sanguín(ar)ies!)
Ara bé, el que crida l'atenció és la doble vara de medir de la immensa majoria dels mitjans de desinformació espanyols. De mostra, un botó, començant per lo menys dolent dins del dolent:
Público, 20-08-2009: Uribe consigue en Colombia lo que echó a Zelaya de Honduras.
Un titular bastant poc exacte -Zelaya no proposava un referèndum, sinó una consulta sobre si el poble volia que es fes un referèndum- però té la virtud, sense preu en aquestes contrades, de relacionar el fet amb el que ha passat a altres bandes, al menys. A més, la notícia es troba ubicada a la portada de l'edició digital -no he tingut accés a la impresa.
El País, 20-08-2009: "El senado colombiano aprueba el referéndum para la reelección de Uribe". Cap referència ni una al que s'ha esdevingut a altres païssos. Molts d'esforços per demostrar que n'Uribe, si resulta reelegit. serà molt a pesar seu... Ubicació: més aviat amagadeta, a l'edició digital has d'accedir a la secció Internacional, novena notícia.
I ara, tralla, per tal que recordeu l'estil més habitual de El País (30-04-2008):
"El presidente Chávez sólo quiere perpetuarse en el poder". Entrevista a R. Baduel, General ex-ministre de Defensa.