dimecres, 9 de setembre del 2009

Bones notícies: Inici de la Declaració com a BIC de la zona arqueològica de Ca los Camps


Avui Diario de Mallorca avança que [La ponència tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca] tiró también hacia adelante la incoación de declaración como Bien de Interés Cultural (BIC) de la zona de Artà conocida como Ca los Cans, en la que se localizan cuatro yacimientos arqueológicos.


Dia 1 de juliol, Els Verds-Esquerra d'Artà vàrem instar al Consell a la declaració com a BIC dels jaciments que s'hi troben, com instal·lacions d'origen militar que també hi ha per la zona, i per S'Estanyol.

El mateix dia, vàrem instar l'Ajuntament a:
1. Que es senyalitzin correctament les restes arqueològiques de s'Aigua Dolça.
2. Que es reguli l'estacionament de vehicles a la zona litoral compresa entre el Caló dels ermitans i Ca los Camps.
3. Que s'adoptin, com és preceptiu, les mesures de regulació dels trànsit de vehicles i de les persones al voltant, com a mínim, del jaciment arqueològic del Dolmen de s'Aigua Dolça i el seu entorn de protecció i Àrea de control arqueològic.
... A més d'informar de les seves competències i obligacions envers el Patrimoni històric.
Amb l'equip de govern municipal no hi ha manera; no mostren absolutament cap voluntat de fer feina amb jaciments que no siguin Ses Païsses, que és la seva prioritat expressa.

La Declaració com a Bé d'Interès Cultural dels jaciments d'aquesta zona tan paradigmàtica de la bellesa de la Colònia de Sant Pere comportarà poder efectuar-hi actuacions de conservació, tant dels jaciments, com de l'indret en general.

3 comentaris:

Julen Adrián ha dit...

ànim, progreses adequadament!

Julen Adrián ha dit...

ànim, progreses adequadament!

Guillem Caldentey Crego ha dit...

Muscho recoshineo Julen!
Agur!

G.