dimarts, 16 de novembre del 2010

Davant les festes de Nadal i Cap d'Any: De propostes d'estalvi i solidaritat nadalenca....


.... i de les mentides i la "caritat cristiana" de R. Gili (UM), batle d'Artà i el seu equip de govern.

Els Verds-Esquerra proposen comanar a Deixalles Llevant els lots de Nadal, i que es redueixi al mínim l'enllumenat nadalenc, havent-se pagat més de 24.000 euros només en instal·lació per l'enllumenat de les festes de l'any passat

Els Verds-Esquerra hem proposat mitjançant instància, el passat dia 11 de novembre, que sigui la Fundació Deixalles (Llevant), que té usuaris artanencs, la que proveeixi l'Ajuntament dels lots de Nadal. Enguany, però, hem afegit també la proposta que l'Ajuntament s'estalvii la desorbitada despesa en instal·lació, manteniment i desmuntatge de l'enllumenat de Nadal, que es va apujar a la xifra de 24.423,78 euros la passada edició d'aquestes festes, despesa completament desproporcionada per a un municipi com el nostre, més encara en un moment que la crisi econòmica i els seus efectes damunt l'economia municipal és més greu que mai.
Com no podia ser d'altra manera, la proposta ve acompanyada de denúncia, no tant per l'impresentable malbaratament de recursos econòmics en treballs d'enllumenat (les xifres denuncien per sí mateixes), com per les MENTIDES del batle d'Artà, R. Gili (UM) quan l'any passat va rebutjar la nostra proposta pel que fa als lots de Nadal, a saber:
- Que, en el moment de la presentació de la moció, ja s'havia produït l'encàrrec: com molt bé explicava la portaveu d'UIA (trobau transcrit el debat a la instància) en aquella sessió del Ple, setmanes abans de la presentació de la proposta en forma de moció, dia 28 d'octubre ja havíem presentat la proposta, en forma d'Instància.
- Que l'empresa havia de ser d'Artà. Un trist argument, especialment tractant-se d'una temàtica nadalenca i que alguns dels usuaris de la Fundació Deixalles Llevant, gent que ho està passant molt malament, són artanencs. Passades les festes, descobrírem que l'empresa proveïdora, NI havia estat finalment artanenca, NI tenia cap tipus d'objectiu social, ni res per l'estil.....

Reduir al mínim (a alguna de les places, per exemple) l'enllumenat de les festes de Nadal i Cap d'Any, com igualment que es posi a la disposició dels comerciants l'enllumenat (que és propietat municipal), però que assumeixin aquells que en vulguin les despeses d'instal·lació, manteniment i desmuntatge, no és nou, és quelcom que ja han hagut d'assumir altres corporacions locals, com l'Ajuntament de Sóller.

Què n'ha dit la premsa:
El Mundo-El Día de Baleares, 17-11-2010: EV/ERC pide que Artà no se gaste los 24.000 euros de las luces navideñas.