dimarts, 4 d’octubre del 2011

Aturada pedagògica, demà dia 5 (Dia Mundial del docent) i dia 6 Manifestació a la Plaça d'Espanya


TENIR UN TREBALL DIGNE NO ÉS CAP PRIVILEGI!

Dia 5 d'octubre és el dia mundial del docent

CARTA DIRIGIDA ALS CENTRES EDUCATIUS DE LES ILLES, APIMAS, CONSELLS ESCOLARS, UIB i qualsevol associació o entitat social de les Illes


Ja sabem, perquè així ho ha dit el senyor Bauzá en més d'una ocasió, que totes les actuacions d'aquest Govern van dirigides exclusivament a precaritzar, encara més, els nostres serveis públics, i ho fa amb una clara intenció privatitzadora, no només dels serveis, sinó també dels beneficis.

L'ensenyament és també un dels seus objectius i ja hem comprovat com hem iniciat aquest curs amb mancances certes i acusades. I Ara, amb les darreres retallades anunciades sobre el personal i sobre els salaris, ens han provocat una angoixa que és intencionada i que persegueix la nostra desorientació i el nostre immobilisme.

Les conseqüències de l'anunciat a les resolucions del passat dia 27 no son poques:

Quant al retall de personal sabem ja que farà augmentar la ràtio i la càrrega lectiva, i provocarà una disminució de l'atenció a l'alumne i als pares i posarà en el carrer a uns 800 mestres i professors i professores.

Per una altra banda, la pèrdua del nostre poder adquisitiu que a més, està resultant inversament proporcional a l'encariment de la vida (des de la darrera retallada ja hem deixat de percebre uns 1700€ els mestres de primària i uns 2500 els professors de secundària i uns 1800 els professors de FP i similars (mitja calculada a data d’avui amb 2 trienni i un sexenni i persona)... i l’IVA i l’EURIBOR en augment) i que provoca (al marge de les moltes dificultats en allò personal i familiar (hipoteques, factures...-) un alentiment de la recuperació económica.

Aquestes mesures ens afecten a tots, pares, mares, mestres, professors, joves, nins i nines.

Ens ha arribat una proposta del conjunt de professors de l'IES Josep Maria Sureda i Blanes, que volem fer extensiva: El dia 5 d'octubre fer una aturada pedagògica de 10 minuts a les 12'15 del matí i a les 19’00 hores al pati a la que es puguin sumar els alumnes, pares, mares i padrins, llegir el manifest (us enllaçam una proposta conjunta de tots els sindicats: STEI-I, FETE-UGT, ANPE i FECCOO). Podeu també elaborar algun cartell o pancarta que acompanyi el significat d'aquest dia i que us pot servei per la

Manifestació del proper dia 6 d’octubre a les 19h a:


-Mallorca: a la Plaça d’Espanya de Palma

-Eivissa: concentració amb “cassolada” davant del Consell Insular (Avinguda Espanya, 49 d’Eivissa) i posterior manifestació fins al Passeig Vara de Rey.

-Menorca: a les 19.30h - Sortida des de Pl. Esplanada fins a Pl. Miranda a Maó.

On cridarem que “TENIR UN TREBALL DIGNE NO ÉS CAP PRIVILEGI!

* PORTEU TOTES I TOTS una samarreta del mateix color (hem pensat el color blanc ja que és més fàcil que tots tenguem una samarreta d'aquest color) i pintau la frase que volgueu.

Accediu i donau difusió a la Carta unitària Dia del docent 5 d'octubre