dilluns, 31 d’agost del 2009

Estampes d'un dia qualsevol aquest estiu per Artà i la Colònia de Sant Pere

Vista del punt de transferència de residus
que empra la concessionària de recollida de fems
a la Colònia de Sant Pere, davora l'escoleta
(edifici blanc)




Totes aquestes fotos són d'ahir, però podrien haver-se fet qualsevol dia d'aquest estiu.
La primera imatge correspon a uns solars veinats de l'escoleta de la Colònia de Sant Pere, un dels quals ocupa l'empresa concessionària del servei de recollida per a fer algun tipus d'operació de transferència.
En aquest espai i en altres solars de la zona es va produir un incendi el passat dia 25 de juny, incendi que fins i tot va afectar un dels arbres dins del recinte del col·legi públic; el perill que comporta, com les condicions de brutor i desordre que habitualment presenta aquest espai, varen ser exposats per Instància a l'Ajuntament el passat dia 1 de juliol per part de l'AMIPA, Instància a la qual es sol·licitava, per una banda, eliminar aquest perill amb el seu trasllat, com la neteja de la resta de solars que envolten el centre educatiu.
Ens consta que la resposta del batle R. Gili (UM) a l'AMIPA fóu la de sempre: fins que les NNSS no estiguin definitivament aprovades, no es pot fer res.
El que es podria haver fet fa estona i el que s'hauria d'estar fent actualment és tramitar l'interès general per a usos de Punt Verd a algun solar que compri l'Ajuntament, i aprovar una Modificació de les NNSS tal i com tan eficientment es va poder fer al Polígon de Es Pujols a començament d'any per a poder encabir-hi una superfície comercial més gran que el que fins aleshores s'hi podia ubicar. Tot és qüestió de prioritats.
Pel que fa a la resta de les imatges, mostren el dia a dia de la més que deficient recollida de residus, de rebuig com classificats.
Davant aquesta situació d'insalubritat i pèssima imatge, com de les nombroses queixes recollides aquests dos darrers mesos especialment -mesos de màxima afluència de persones-, mitjans aquest mes d'agost vàrem instar a l'Ajuntament a millorar la informació als usuaris, instal·lant per exemple rètols informatius als punts de dipòsit amb informacions com, per exemple, ubicació i horari del punt verd d'Artà, com el sistema de recollida de resifus voluminosos, a més d'augmentar-ne la freqüència.

1 comentari:

Julen Adrián ha dit...

tota la culpa els dels cans, els propietaris de cans i qualque gos, diu el Tio Gilito