dijous, 29 de novembre del 2007

UM-PSOE es neguen a aprovar el Catàleg muncicipal de camins

Els Verds-Esquerra denuncien que l'equip de govern està tancat a qualsevol proposta de l'oposició

El passat dia 27, es va discutir a la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament d'Artà la moció,
presentada per Els Verds-Esquerra, relativa a l'aprovació del Catàleg Municipal de Camins Públics del Municipi d'Artà. La proposta es fonamentava, bàsicament, en la voluntat de solucionar les problemàtiques que envolten aquestes vies rurals, accentuades les darreres dècades amb l'espectacular augment de canvis de propietaris dels terrenys colindants i en els usos del sòl -com ara constants canvis en els traçats dels camins, per tancament, destrucció o desviaments dels mateixos són constants-; en l'existència a l'Ajuntament, des de l'any 2003, del document “Catàleg de camins del terme municipal d'Artà”, redactat per l'empresa pública FODESMA, depenent del Consell Insular de Mallorca; i en el fet que, amb el Catàleg en vigor, el servei municipal d'Urbanisme disposaria d'una bona eina per a afrontar les problemàtiques anteriorment esmentades, que afecten als propietaris però, sobre tot, els usuaris de les vies: excursionistes, turistes, centres escolars, alumnes del Mòdul d'activitats físico-esportives en el medi natural, els cavallistes, etc.
El document de referència sistematitza la informació sobre la xarxa de camins existents al municipi, això com la seva titularitat, la qual cosa el converteix en una eina de primer ordre per a la seva protecció, conservació i gestió.
La moció de Els Verds-Esquerra d'Artà incloïa una resolució per la qual es proposava establir canals extraordinaris de consulta i participació ciutadana per a assolir el màxim consens en
l'aprovació del document, i tenint en consideració la multiplicitat i diversitat d'interessats en aquesta qüestió.
Durant la passada campanya electoral, els partits d'Artà varen prometre l'aprovació del Catàleg de Camins, i diferents declaracions de membres de l'equip de govern (UM-PSOE) feien pensar que una eina bàsica com aquesta per a la protecció del territori i l'impuls d'un turisme distintal de sol i platja al municipi artanenc, amb la promoció de productes turístics diferenciats, notrobaria gaires obstacles per a la seva posada en vigor. Els programes dels diferents partits es proposen com a prioritats com la conservació paisatgística i territorial del municipi, així com la promoció d'un turisme diferenciat, més respectuós amb el medi ambient i el paisatge (1).
Al Ple de dia 27, l'equip de govern de l'Ajuntament d'Artà va demostrar, una vegada més, la
dinàmica que s'està convertint en costum pel que fa a la feina de l'oposició: no aprovar res del que presenten els partits que la conformen, fent cas omís qualsevol oferta de negociació destinada a dur endavant les propostes. En aquest cas, com que el govern anunciava el vot en contra a l'aprovació al·legant que van massa carregats de feina, i com que la llei ja determina uns mínims d'exposició pública i terminis per a la presentació d'al·legacions per part de la ciutadania i les entitats, el portaveu de Els Verds-Esquerra, Guillem Caldentey, va proposar l'eliminació de la resolució referent als canals extraordinaris de participació ciutadana. Per altra banda, va exposar que precisament l'aprovació del catàleg, ja redactat, no havia de suposar més feina als tècnics de l'Ajuntament, ans al contrari, “un dels objectius era precisament estalviar feina i complicacions al servei d'Urbanisme, dotant-li d'aquesta eina”. Aquest regidor lamenta profundament l'actitud personalista, arbitrària i despòtica de l'equip de govern i, particularment del batle d'Artà, Rafel Gili (UM).

(1) Vegeu, per exemple, les declaracions de Rafel Gili (UM), batle d'Artà: “S'ha de promoure un turisme alternatiu...”.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina llàstima. Una altra oportunitat perduda per aquest poble. Manca moooolta sensibilitat.

Julen Adrián ha dit...

És la política de sempre, com no ho proposen ells, han de votar en contra i han de fer creureque res que proposi l'oposició és interessant, i si ho fos no ha de sortir en davant perquè no ha passat pel confessionari i no és iniciativa ni d'UM ni del PSOE. Abans eren altres sigles, però és la mateixa prepotència i la mateixa ineptitud.
Ànim, Guiem. Fas el que has de fer i els deixes en evidència cada dia.

Anònim ha dit...

Hola Guillem la situació és exactament igual a Pollença. Nosaltres hem fet precs i preguntes i la resposta és la mateixa.