dijous, 18 de març del 2010

Visita del Conseller de Mobilitat i Medi Ambient al Parc Natural de Llevant

[A la imatge, d'esquerra a dreta, el Director del Parc Natural, el D. G. de Biodiversitat, V. Vidal, el Conseller de Mobilitat i Medi Ambient, G. Vicens, i la Secretària general tècnica de la Conselleria, en un moment de la seva visita avui a Artà]

Els Verds-Esquerra d'Artà, satisfets per les línies d'actuació iniciades per Gabriel Vicens

Els Verds-Esquerra d'Artà es declaren molt satisfets per l'anunci que la gerència del Consorci d'Aubarca-Es Verger serà assumida pel nou gerent de l'empresa pública Espais de Natura Balear, F. Aguiló, el que ha de significar de per sí un estalvi de més de 50.000 euros bruts l'any en concepte de sou del càrrec de gerent d'aquest ens, despesa qualificada d'inútil i purament clientelar pels ecosocialistes artanencs en diverses ocasions. També celebren que la Conselleria de Mobilitat i Medi Ambient, dirigida actualment pel PSM, presenti una línia d'actuacions ben diferent pel que la a la gestió d'aquestes finques públiques i del PNL, atorgant més funcions i control al personal tècnic del PNL.

El regidor de Els Verds-Esquerra d'Artà, Guillem Caldentey, ha aprofitat la visita del Conseller G. Vicens i del DG de Biodiversitat, V. Vidal, per a reiterar-lis la proposta de supressió del Consorci d'Aubarca-Es Verger, i la necessitat de fer-hi una auditoria en profunditat econòmica com pel que fa a la gestió del personal que s'hi ha dut a terme especialment les darreres dues legislatures.

Guillem Caldentey ha recordat la moció del passat mes de novembre de l'Ajuntament d'Artà, per la qual unànimement es sol·licitava a la Conselleria l'ampliació del PNL, entre d'altres motius, per a possibilitar als propietaris privats de la zona l'obtenció d'ajudes tècniques com econòmiques per a la conservació i manteniment de les seves finques.

També en la línia de fer del PNL un dels motors econòmics de la comarca, Guillem Caldentey ha expressat als responsables de la Conselleria la conveniència de tornar al Parc Natural la capacitat d'adquirir les eines, utillatge, maquinària, etc. en el major grau possible als comerços de la comarca, la qual cosa s'havia vengut fent fins inicis d'aquesta legislatura, en què UM va assumir aquesta Conselleria, moment en què tota aquesta despesa es va desviar i centralitzar a algun comerç de Palma.

Què n'ha dit la premsa:
Diario de Mallorca, 19-03-2010: El Govern prescinde de gerentes en el Parc de Llevant i La Gola de Pollença. Se ahorran así gastos y la empresa pública Espais de Natura coge las riendas de ambos consorcios
Última Hora, 19-03-2010: Medi ambient suprime cargos en los parques naturales para optimizar recursos. El Conseller Vivens elimina los puestos de gerente y secretario del Llevant i La Gola

1 comentari:

Julen Adrián ha dit...

Per començar, no estaria malament saber a quins proveïdors es comprava des del Consorci fins ara. Segur que no serà molt difícil de comprovar. Després li ho pots demanar directament a la ex-gerent i flamant nova parlamentaria uemita (si no es canvien el nom).

Sembla que la nova direcció de Medi ambient va per la bona direcció, la de llevar de'n mig un consorci que no te cap raó de ser, ja que de moment no anomenaran cap nou gerent.

Hem de recordar que aquest consorci va ser una imposició dels Independents d'Artà, en temps de'n Monserat Santandreu, que tenia un interés especial en controlar el què es feia des de la Conselleria de Medi Ambient, que aleshores era dirigida per Els Verds, i al PSOE també li anava bé per la mateixa raó. Va ser una imposició política sense cap base tècnica, per controlar una iniciativa que no va partir d'ells,perquè hem de recordar que el Parc Natural de Llevant va ser una iniciativa d'EU-EV d'Artà, que cap candidatura de Mallorca la duia al seu programa amb la salvetat de la nostra (i crec que també les candidatures d'EU-EV de Capdepera i Son Servera), i que per un conjunt d'atzars i bona iniciativa política vàrem saber treure en davant.

En Honor a la veritat s'ha de dir que el primer gerent, crec que es deia Piris de llinatge, va fer una molt bona feina. Era un especialista en la foravila i sabia de què anava la cosa... res a veure amb els gerents posteriors de PP i UM, els nyarros dels quals Els verds els hem denunciat repetidament. La darrera pífia, la de les oliveres escapçalades no ens ha de fer oblidar presumptes pagessos contractats de dubtoses maneres que acabaven llaurant les camomiles, bestiar que es moria d'abandó o que s'escapava cap a les carreteres, contractes a empreses "amigues" per fer els tancaments de fil ferro, mangarrufes a les adjudicacions de places als refugis, tafones dissenyades per a vessar residus als torrents... i un llarg rosari de vergonyes.

O sigui que sembla que es comença a notar que la conselleria de Medi ambient ha canviat de mans, cosa que fa més inexplicable i injustificable que els nostres amics del Bloc permetessin en la firma del pacte de govern "semiprogresiste" que Medi Ambient quedassi en mans d'UM.
Altra dels efectes de què la Conselleria de Medi Ambient hagi estat en mans d'UM gairebé tres anys és que seguim amb el "Miniparc Natural de Llevant" del PP, que UM ha mantingut en la gelera fins ara. Veurem si també aquí es nota el canvi de política.
En el seu moment vaig defensar que el Bloc no podia participar en un govern que mantingués el Parc Natural de Llevant en els termes retallats a la mínima expressió, com va imposar el PP en 2003. Ara segueix pensant el mateix. Caldrà veure com s'avança, si hi ha voluntat política per fer-ho, per recuperar els nivells de protecció del territori de 2001 (massa tard per que les construccions a fora vila han seguit creixent)per toprnar a alçar aquesta bandera del ecologisme polític a Mallorca, a la que el Bloc va renunciar vergonyosament el 2007. Veurem si han aprés qualque cosa.