dijous, 18 de març del 2010

Ajuntament d'Artà vs. Cànon de l'SGAE: A la 3a., va la vençuda?

[Imatge extreta de Diario de Mallorca/M. Canyellas]

[Imatge extreta de la web de la Asociación de Internautas.
Accediu al seu informe: El Canon mata a la Cultura]


Des del mes de novembre de 2009, que Els Verds-Esquerra procuram que s'aprovi una moció per instar l'Estat espanyol a canviar la Llei de Propietat Intele·lectual en el sentit que es desenvolupi reglamentàriament l'exempció del pagament de l'injust "Cànon de l'SGAE" (pagament de "compensació equitativa per drets d'autor" quan s'adquireixen aparells o dispositius electrònics que serveixen per emmagatzemar documents) a les administracions públiques i, en particular, a les locals, afectades, per altra banda, de forma molt important, per l'actual crisi econòmica. En la moció, també s'insta l'equip de govern a reclamar als proveïdors el pagat per aquest concepte -si és necessari, per la via judicial- el que duim de legislatura. Accediu al corresponent escrit en aquest mateix blog del mes de novembre sobre el tema, per tal d'ampliar-ne la informació i els motius.
Fa dos dies presentàrem en roda de premsa a Inca aquesta moció, com les presentades a Inca i Pollença (aprovades ja, i per unanimitat), Capdepera, Santa Margalida i Son Servera, que s'han d'aprovar pròximament.
Ens va acompanyar el parlamentari del Bloc per Mallorca M. Àngel Llauger, que exposà la Proposició No de Llei que aquest grup durà a debat al Parlament de les Illes també properament.
Avui hem sabut que el Comité Executiu de Municipis i Comarques Catalanes també ha acordat una resolució semblant, demanant que els equipaments públics no hagin de pagar a l'SGAE.
Els Verds-Esquerra d'Artà esperam que l'equip de govern municipal (UM-PSOE) hagi acabat d'entendre, al llarg d'aquests mesos i a la vista del consens que crea allà on es presenta (casos d'Inca i Pollença), la nostra proposta que, a més d'oportuna pel que fa als bons comptes de la nostra administració local, té la intenció de ser una punta de llança en la lluita contra aquesta "compensació equitativa" que fa pressumptament culpables d'usos contra la rpopietat intel·lectual dels dispositius i aparalles electrònics (CDs, DVDs, discs durs, etc.) tots i cada un dels consumidors.

Què en va dir la premsa, de la roda de premsa del passat dimarts:
Última Hora, 17-03-2010: Campaña del Bloc para lograr que se exima a los Ayuntamientos del pago del canon digital.
Diario de Mallorca, 17-03-2010: El Bloc llevará al Parlament una moción contra el canon digital.