divendres, 12 d’octubre del 2007

Violència simbòlica


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa mal als ulls la foto.
Salut i República.

Anònim ha dit...

Clar, Pere, d'aquí el títol: "violència simbòlica". No hi he posat text per allò de "més val una imatge...", és la meva manera de "manifestar con franqueza mi orgullo de ser español" y el meu "gesto que muestre lo que guardan en su corazón". (Mariano Rajoy, discurs de dia 10 d'octubre sobre la Fiesta Nacional)

Anònim ha dit...

Una altre cosa, pensant amb la foto crec que és molt millor cremar aquesta que no la que cremen normalment. I hi crec perquè aquí hi ha polítics de mer.., militars i als cremats en qüestió.
Seguiu així que d'aquí poc serem molts i se'ls acabarà aquesta impunitat.
Per cert, saps alguna cosa sobre regeneració d'arena a les platges? Ho estic mirant perquè a una cala de Pollença ens hi volen posar arena nova.
Salut.

Anònim ha dit...

Val la pena company que miris això http://video.publico.es/videos/0/1622
Jo he rigut tant i m'he indignat tant a la vegada que no tenc paraules, me les ha llevat Zaplana de la boca.
Gràcies per l'ajuda.
Salut.

Anònim ha dit...

En quant a la foto, sense comentaris, ja que no podem ignorar-la, cremem-la, és violenta i ofensiva, fa mal als ulls però sobretot a la raó.

En quant a la regeneracio d´arena a les platjes, no sé si en Guillem t´haurà contestat en privat, però si que ens el hem estudiat el tema...

Afegir arena nova no és mai una bona opció, és contraproduent, és una tapadora per a un estiu, però a la llarga fa molt mal i empitjora la situació moribunda de la platja, com a mínim, per els següents motius:

1. La arena que s´afegeix no estarà fixada per cap tipus de vegetació, amb la qual cosa desapareixerà amb el primer temporal.

2. Possiblement aquesta arena està extreta del fons marí, destruint les praderes de possidònia oceànica que són l´ecosistema fonamental per a afiançar la futura generació natural d´arena.

3. La arena que es dipositarà a la platja destruirà la flora i la fauna existent, la que manten l´equilibri de la platja i la que és responsable, per exemple, de la transparència de les aigues.

Depenent de la morfologia de la platja, del seu ús i del seu estat de degradació, les alternatives a aquest mode de regeneració seràn diferents.

És important protegir les dunes, si en queden, del pas dels vianants, o si estàn destruides generar-les artificialment per exemple amb el sistema de canyís que utilitzen a cala agulla (capdepera).

Si la cala no es genera per sistema dunar, les alternatives seràn unes altres, podria passar que el millor que es pugui fer és no fer res (cuidar la cala) i esperar a que un nou cicle la torni a omplir d´arena.

Si retiren la possidònia de la primera linia o netejen la platja amb màquines la prioritat és que ho deixin de fer.

Hi ha una publicació de la uib moolt interessant al respecte "Alternatives a la dependència de les platges de les Balears a la regeneració artificial continuada: Informe Metadona", una ullada dona moltes idees.

El Guillem et podria passar en privat el contacte d´una amiga que ha estudiat ciències del mar i que ara té bastant de temps, segurament ella et podria donar bones idees.

salutacions,

neus

ha dit...

per cert, quina és la cala?

Anònim ha dit...

Hola Neus, perdona per haver-te respost tard. En Guillem me va enviar un mail privat. Moltes gràcies per preocupar-te. La cala és Cala Barques, a Cala Sant Vicenç. Hi ha estudis de l'IMEDEA fets, però sembla que se'n faran més. Si vols estar al corrent pots enviar-me un mail a eurxella@yahoo.es
De veritat moltes gràcies per preocupar-te.