dijous, 9 de juny del 2011

I.Verds ens limitam a negociar un pacte d'esquerres amb UIA

I.Verds d’Artà aposten per l’acord de govern amb UIA

PSOE i CxI fan xantatge a I.Verds condicionant la retirada d’una denúncia penal contra el regidor ecosocialista a que accepti un pacte de govern amb ells

- Motius pel Pacte amb UIA

L’assemblea d’I.Verds d’Artà ha decidit dedicar aquests propers dies a la recerca d’un pacte estable d’acció de govern amb els Independents d’Artà (UIA), a la vista de l’alta coincidència programàtica entre ambdues formacions. I.Verds i UIA han col·laborat amb comoditat els darrers anys com a oposició al govern municipal d’UM i PSOE aquesta passada legislatura, i ambdues han coincidit, en una molt alta proporció, en aspectes fonamentals del programa defensat la passada campanya; s’ha de recordar també que UIA va demanar aquests darrers comicis -com feren els ecosocialistes- el vot per a la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa a les institucions supramunicipals (Parlament de les Illes i Consell de Mallorca). I.Verds valoren positivament, per altra banda, la negativa de UIA a negociar un pacte de govern amb el PP després de les eleccions del passat 22 de maig.

I.Verds han expressat des del primer moment el seu desig de col·laborar en la formació d’un pacte de govern municipal d’esquerres conformat amb UIA i PSOE -partits els quals, per altra banda, s’ha de recordar que foren els més votats a Artà.


- Postura del PSOE envers la negociació del Pacte d’Esquerres

Els ecosocialistes lamenten profundament la negativa unilateral dels socialistes d’Artà -i encara no explicada en termes programàtics ni polítics- a negociar amb UIA, explicada fins a dia d’avui exclusivament en termes d’unes ofenses de tipus personal que s’haurien produït de part de UIA a significats membres de la candidatura socialista aquesta darrera campanya electoral. També lamenten la disposició dels socialistes a negociar amb el Partit Popular d’Artà per tal d’obtenir la batlia i conformar equip de govern amb CxI.


- Denúncia contra el regidor d’I.Verds d’Artà

I.Verds han pogut comprovar, per altra banda, que la denúncia formulada per Rafel Gili (UM, batle d’Artà) contra el regidor ecosocialista G. Caldentey ha estat en tot moment una denúncia destinada a intimidar-lo, silenciar-lo i paralitzar la seva acció política com a membre de la Corporació municipal a l’oposició.

La denúncia, en què es demanava una inhabilitació per a càrrec públic i feina en l’administració d’un a cinc anys per una suposada vulneració de l’article 417 del Codi Penal, fou interposada el passat mes de novembre davant la Guàrdia Civil per part de R. Gili com a Batle sense cap avís previ -Caldentey fou informat, durant la sessió ordinària del Ple de dia 30 de novembre, que havia estat interposada el dia anterior (accediu a l’Acta daquella sessió ordinària del Ple, pàgs. 15 a 18). A la denúncia s’exposava com a possible acte delictiu haver penjat al blog dels ecosocialistes documents -a què el regidor havia accedit en l’exercici de les seves funcions com a tal- que suposadament contenen dades de caràcter personal: entre d’altres, per exemple, una factura en què s’observa un número de compte corrent, un conveni urbanístic signat pel Batle amb una promotora (conveni declarat nul de ple dret per la justícia), i informes urbanístics.

I.Verds exposaren en diferents ocasions a PSOE i CxI que no es podrien seure a negociar amb ells un pacte de govern en un clima de confiança mínima amb aquesta denúncia -amb evidents ànims d’opacitat i silenciar el seu regidor- en marxa, i que només negociarien seriosament una vegada s’hagués retirat. Un dels eixos programàtics d’I.Verds i de qualsevol pacte de govern en què aquesta formació participi radica en fer més transparent l’Ajuntament i facilitar a la ciutadania l’accés a la documentació i a la informació ciutadana; és per això que resulta del tot incongruent negociar un pacte en què s’han de tractar aquestes millores profundes en la transparència de l’Ajuntament amb una denúncia activa damunt la taula, que tenia una evident intenció intimidatòria, silenciadora i obstaculitzadora del treball de Caldentey en la seva qualitat de regidor de la Corporació a l’oposició -denúncia a la qual s’ha d’afegir el rebuig sistemàtic dUM-PSOE la darrera legislatura a les propostes que han dut al Ple els ecosocialistes per la transparència i la confiança de la ciutadania en els polítics i ladministració municipal.

Els ecosocialistes reberen per resposta dels partits que actualment conformen l’equip de govern (els partits que denunciaren el regidor Caldentey) davant d’aquesta proposta de condició pre-negociadora, un escrit de Súplica dirigit al jutjat dInstrucció número 1 de Manacor signat pel batle en funcions, R. Gili, en què es sol·licita al titular d’aquell tribunal l’arxiu i sobreseïment de les diligències prèvies iniciades atès que “en relació amb aquestes, s’ha produït un canvi en les circumstàncies i un aclariment en l’assumpte”.

En tot moment, els ecosocialistes artanencs han subratxat que no entrarien a negociar un pacte de “repartiment de cromos”, inclosa la retirada de l’esmentada denúncia. Si PSOE-CxI veritablement estan per avançar de forma significativa en la transparència de l’Ajuntament, no s’entén que ara condicionin l’efectiva retirada de la denúncia a la signatura del pacte de govern amb I.Verds; de la mateixa manera, no s’entén l’interès en fermar un pacte amb els ecosocialistes artanencs per part de PSOE-CxI, quan en principi consideren el seu regidor un presumpte criminal. L´actuació de PSOE-CxI és un exemple cabdal de sarcasme i falta de credibilitat, afirma Caldentey.

I.Verds consideren un gest ofensiu la proposta que PSOE-CxI lis han traslladat, que òbviament interpreten com una nova demostració de l’ús pervers que aquestes formacions han fet i continuen fent de la Justícia ordinària -en un passat recent (novembre de 2010, com s’ha dit) amb voluntat d’opacitat i amenaces al regidor de l’oposició; i ara, novament, com a “premi” o “botí” derivat d’un pacte de govern-, i aquest ha estat un dels motius per perdre la confiança en la viabilitat d’una negociació de pacte de govern amb aquestes dues formacions a les quals de cap manera donaran suport per la batlia, encara que amaguin un possible pacte amb el PP, un altre sarcasme que el PSOE haurà d´explicar.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Les mentides o les mitges veritats no duen enlloc.

Anònim ha dit...

Llegint aquest escrit sembla que vàreu ser voltros qui posàreu com a condició la retirada de la denúncia, prèvia a fer qualsevol pacte.

Anònim ha dit...

quiva va posar la condicio????

Julen ha dit...

1. Senzillament, nosaltres no negociam amb qui ens denuncia per a opacar lájuntament i amedrentar als regidors de l´oposició.
2. Si Guillem Caldentey es un presumpte delinqüent, segons els criteris dels Gili i el PSOE, per qué tantes ganes de negociar amb ell, amb nosaltres?

Senzillament, això no s´aguanta.

Anònim ha dit...

Si es demana la retirada de la denúncia abans de negociar, i us la ofereixen, no es pot anomenar xantatge.

"I.Verds exposaren en diferents ocasions a PSOE i CxI que no es podrien seure a negociar amb ells un pacte de govern en un clima de confiança mínima amb aquesta denúncia -amb evidents ànims d’opacitat i silenciar el seu regidor- en marxa, i que només negociarien seriosament una vegada s’hagués retirat."

"I.Verds consideren un gest ofensiu la proposta que PSOE-CxI lis han traslladat, que òbviament interpreten com una nova demostració de l’ús pervers que aquestes formacions han fet i continuen fent de la Justícia ordinària"

Albert ha dit...

Xantatge o no, el que queda clar és la manera de funcionar de l'anterior Consistori.

* Son capaços de denunciar un regidor per la publicació d'unes dades que tots hauríem d'exigir com a pagadors d'impostos, que és el que som. I les exigirem.
* Asseure's a negociar amb I.Verds, sabent que uns dels eixos és la transparència i l'accés a la informació pública, i adamunt pretenent que els recolzin per conformar govern, quan en tota la legislatura no han complit ni mínims legals com la publicació per part de tot càrrec electe dels seus bens, interessos i activitats.
* Tocar a la porta del PP per poder mantenir en l'obscuritat més absoluta la seva gestió

És ben hora de deixar de banda lluites i interessos partidistes i de mantenir la cadira, i posar-se a FER FEINA pels seus jefes, que som noltros, el poble, els ciutadans, els contribuents.

Anònim, si t'informes, a més, sabràs que la retirada de la denúncia estava condicionada no a asseure's a parlar, si no a la firma del Pacte. Que parli la Justícia, veurem com acabarà aquest tema. Repetesc, els anteriors regidors (a excepció d'un) incompleixen tots la Llei.I els que vendran, segurament també.

Anònim ha dit...

Aquí lo que està clar és que la retirada de la denúncia està condicionada a que s'els firmi el pacte que ells (PSOE-CxI) volen, i això no és així. Si creuen en la transparència i pensen realment que s'han equivocat que llevin la denúncia, i sino, que seguesquin endavant i ja dirà un jutge el que hagi de ser. Per I.Verds això ha estat sempre una condició pre-negociadora i no un intercanvi de cromos.

Manacor web 2.0 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

El temps dóna i lleva la raó. Ja veurem si ara és retira o no la denúncia. Jo apost que si, serà de les primeres coses que faci el nou batle.
De totes formes també convendria dir que si bé el PSOE, pel que heu dit, s'ha assegut a seure amb el PP, el PSM, Iniciativa Verds ha pactat amb el PP a altres pobles.
Convé que vos ho feceu mirar perquè la vostra paraula o el vostre discurs s'acaba quan us donen un sou o una cadira

Julen Adrián ha dit...

Aquesta és la quarta legislatura seguida que Els verds, amb diferents noms i socis estam presents a La Sala d'Artà. Hem estat al govern i a l'oposició. A vegades en un mateix mandat electoral, i mai han pogut dir de nosaltres que el nostre discurs es reduia a ocupar una cadira o obtenir un sou, que fins ara mai mai hem tengut.
Abans de parlar cal documentar-se una mica. Per exemple, el Sr. Guillem Caldentey va renunciar al seu sou (i treball) de bibliotecari a Artà quan va decidir entrar de regidor a La Sala. Afortunadament, tots no som iguals.

Anònim ha dit...

Exacte, Julen i la número dos de la vostra llista li ha fet un sou a mida a Son Servera.

Julen ha dit...

No tens vergonya ni cosa que li sembli.
Quan Caldentey va renunciar al seu lloc de feina, la segona de la nostra lista, Conxi Penya, estava a l'oposició a Son Servera i no tenia poder per fer res en favor de cap "amic".
No serà que, malgrat que a tu et sembli impossible (potser per l'acudit del lladre que pensa que tots són de la seva condició), encara hi hagi gent que cerca el seu lloc de treball per la seva competència professional, i no per tractes de favor o clientelisme polític; i més encara, que hi ha gent capaç de sacrificar un lloc de feina (aconseguit per criteris de publicitat, mèrit i libre concurrència)per una opció política en el sentit més noble de la palabra, per la defensa de lo públic?
Ets un miserable que et dediques a difondre mentides des de l'anonimat.
Aquí ens coneixem tots, i em sembla que la basura que escampes ningú l'aixecarà de terra.
La veritat és que no sé ni com perd el temps en respondre a qui no té la més mínima gana d'acceptar les coses com son quan això li va mal per la seva propaganda. Pots seguir, jo no et contestaré.

Anònim ha dit...

Tranquil, Julen, ja sabem que les vertitats fan mal. No em referesc quan na Conxi estava a l'oposició sinó quan estava a l'equip de govern i varen fer la famosa catalogació de llocs de feina de l'Ajuntament de Son Servera. Diuen que va ser sonada.
Costa molt justificar una mentida rera l'altra o un canvi de criteri a cada legislatura. Però com et vaig dir abans el temps dóna i lleva la raó i ja ho veurem.

Unknown ha dit...

Benvolgut/da i pesat/da anònim/a,
Quina mandra haver de respondre els teus comentaris, però potser segurament seran els darrers que els veiem per aquí, i vull que coneguis quina és la meva opinió al respecte.

Tot el temps amb les paraules "mentida", "veritat", "mitja mentida", "mitja veritat" a la boca, i llences greus acusacions (prevaricació de na Contxi, entre d'altres) sense una fonamentació mínima, per exemple, consultant els documents que posam a la disposició del públic, o la que podries trobar a la web de l'Ajuntament de Son Servera (si fossis seriós o seriosa i una mica menys barroer o barroera). Hi podries constatar, per exemple, que després de més d'un any d'insídies de l'ex-batle psocialista (que fou qui dugué a aprovació del Ple la valoració dels llocs de feina a què t'has acostumat a referir-te, amb felicitacions a na Contxi per la feina feta, per cert), a un servidor ni a una altra companya que fa feina al mateix Ajuntament, ni tan sols ni s'ha procedit efectivament a revisar la valoració dels llocs que ocupam.
Una de dues, o les acusacions eren veritat i per tant aquell regidor és un inconseqüent, perquè hauria d'haver anat fins i tot a fiscalia en la defensa dels interessos (econòmics, en aquest cas: l'extra de sou que suposadament perceb per la meva feina, producte de l'acte prevaricador de la companya Contxi quan era regidora delegada de personal (per cert: delegada d'aquell mateix batle)) municipals de Son Servera; o bé les afirmacions eren insídies i del que es tractava era de desprestigiar una adversària política i de passada per ventura desviar l'atenció d'altres temes prou més preocupants i difícils de dur políticament: troba-hi tu el qualificatiu que s'adigui més convenientment a un polític que fa aquestes coses.

Consultaré l'Assemblea, que supòs que ens reunirem els propers dies, pel que fa a la proposta que faré, d'eliminar els teus comentaris gratuïts, barroers i covards, més encara en el moment en què aquesta línia difamadora de comentaris les fas de manera anònima i abusiva, crea una evident indefensió en un lloc com aquest blog, de lliure accés per a tothom.

Guillem Caldentey Crego
regidor d'IniciativaVerds d'Artà